η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Εικόνισμα στην Ελλάδα από Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και FYROM!


Η απονομή του βραβείου… σθένους στον κ. Τσίπρα από ένα γαλλικό περιοδικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο των Παρισίων είναι πολύ πιθανό να βρει… μιμητές στο αμέσως προσεχές μέλλον. Για παράδειγμα, φανταζόμαστε ότι χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και η FYROM ως ελάχιστο δείγμα τιμής, θα μπορούσαν να οργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις εκφράζοντας εμπράκτως την ευγνωμοσύνη τους προς την Ελλάδα.

Πραγματικά θέλει να έχεις τεράστια αποθέματα… σθένους για να στείλεις τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις στις χώρες αυτές λόγω της υψηλής φορολογίας!!!





Τα στοιχεία  είναι αποκαλυπτικά σχετικά με τη φορολογία στις γειτονικές χώρες.

Η ευγνωμοσύνη αυτών των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ προς την Ελλάδα πρέπει να θεωρείται… δεδομένη!
Πώς είναι δυνατόν οι ηγεσίες αυτών των χωρών να μην αναγνωρίσουν την τεράστια συμβολή της Ελλάδας στην οικονομική τους μεγέθυνση;
Τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις μεταναστεύουν με ρυθμούς… πολυβόλου μη αντέχοντας το ελληνικό… success story!
Πιθανόν, αυτό που είχε πει προ καιρού ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι «δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε τις επενδύσεις» να αφορούσε μάλλον τις επενδύσεις που έφυγαν, φεύγουν ή θα φύγουν!

Και πώς να μη φύγουν οι επενδύσεις από την Ελλάδα, όταν σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης επί συνόλου 35 εξεταστέων χωρών, η Ελλάδα πήρε το πρώτο βραβείο φορολογικής… αφαίμαξης το 2016; Πέρυσι, ήμασταν η πρώτη χώρα στη λίστα 35 χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αυξήθηκε το βάρος των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Οι βασικές επιβαρύνσεις προήλθαν από τον ΦΠΑ («που είναι εις βάρος των αδύνατων» όπως έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες), τις ασφαλιστικές εισφορές (θυμάστε το…πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών που σταματούσαν κατά δήλωση του, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και τον… εκλιπαρούσαν να αυξήσει τις εισφορές γιατί ήταν πολύ χαμηλές…), αλλά και τον ΕΝΦΙΑ (ο οποίος «δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται»)!

Η βελτίωση των φορολογικών εσόδων δεν αντανακλά σχεδόν ούτε στο ελάχιστο τα όποια αποτελέσματα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά στηρίζεται στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων.
Γι αυτό και είναι εξαιρετικά πιθανό να έρθει… ομοβροντία βραβεύσεων ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστιών προς την Ελλάδα για το γεγονός ότι… φροντίζει να αυξάνονται οι επενδύσεις, τα έσοδα, οι θέσεις εργασίας και το ΑΕΠ σε γειτονικές χώρες! Αναμφίβολα, είναι πολλά τα… βραβεία που πρέπει να πάρουμε από τις γειτονικές χώρες.
Οι άνθρωποι λογικά πρέπει να μας έχουν κάνει… εικονίσματα και να πίνουν νερό στο όνομα μας!


Λουκάs Γεωργιάδηs