η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Λίλιαν η δημαρχοφάγος....Μετά τους Μανιάτη, Αναγνωστάκη, Ζεμπίλη, "έφαγε" και τον Παγώνη



Με αφορμή την μέτρηση που έκανε το σταρ κεντρικής Ελλάδας και δείχνει μεταξύ άλλων το πρόβλημα που έχει πλέον ο Χρήστος Παγώνης στην κοινωνία της Χαλκίδας θα επιχειρήσουμε να δώσουμε κάποιες πολιτικές πτυχές που θεωρούμε ότι βρίσκονται πίσω από την αριθμητική ανάλυση της έρευνας….



Καταρχάς εκφραζουμε την έκπληξή μας για την τεράστια σε ποσοστο 25% θετική έκφραση των πολιτών υπέρ του Χρήστου Παγώνη…
Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 75% των πολιτών δεν θέλουν τον Παγώνη για δήμαρχο ενώ εμείς πιστεύαμε ότι αυτοί που είναι αντιθετοι με τη σημερινή αρχή αγγιζουν ποσοστά της τάξης του 85 και 90%....




Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να προέκυπτε από την συγκεκριμένη έρευνα και η γνώμη των πολιτών για την κυρία Ζλακώνη και τα καρναβάλια της…..

Για να εξηγούμαστε δεν έχουμε τιποτα απολύτως προσωπικό με την κυρία Ζλακώνη η οποία ενδεχομένως να έχει και αγαθές προθέσεις σχετικά με τα θαλασσινά καρναβάλια και τους εν γένει σημαιοστολισμούς….

Είναι πιθανό να διακατέχεται από μια μεγάλη ιδέα για την προβολή της Χαλκίδας όμως οι εμμονές και οι μεγάλες ιδέες έχουν κοστίσει στην Ελλάδα έναν πόλεμο και μια Μικρασιατική καταστροφή…..

Μια καταστροφή την οποία δεν θα αποφύγει η παρούσα δημοτική αρχή από την εμμονή της κυρίας Ζλακώνη να σκορπά τα χρήματα των δημοτών σε μια εποχη που ο κόσμος πεινάει….

Από την ίδια την έρευνα της Κάπα ρισέρτς προκύπτει η οργή των πολιτών για τη φτώχεια τους και την υψηλή ανεργία…..

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο δημότης της Χαλκίδας, βλέπει να δαπανώνται χρήματα για μικροφωνικές εγκαταστάσεις, βεγγαλλικά , φρου-φρού και αρώματα ενώ ο ίδιος υπερφορολογείται και δεν έχει αθλητικές υποδομές για τα παιδιά του, σημαντικές δαπάνες για την παιδεία του, για το πράσινο της πόλης για την αποκομιδή των αποριμμάτων κ.ο.κ.



Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί κάτι που οι δημότες έχουν ήδη παρατηρήσει….

Η κυρία Ζλακώνη ήταν δημοτική σύμβουλος του Μπάμπη Μανιάτη…
ήθελε να ξοδέψει χρήματα για τον πολιτισμό και ο Μανιάτης της έκοβε τα φτερά…
έφυγε από το Μανιάτη και ήταν υποψήφια με τον αντίπαλό του Αναγνωστάκη….
Για τον ίδιο λόγο πούλησε πολιτικά και τον Αναγνωστάκη και πήγε με τον Ζεμπίλη…
¨όταν και ο Ζεμπίλης δεν της έκανε τα χατήρια  τον "άδειασε" και μπήκε στο συνδυασμό του Παγώνη….

Με όλους τους δημάρχους των τελευταίων 15 χρόνων ήταν πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ ή αντιδήμαρχος πολιτισμού-αν αυτό δεν είναι εμμονή και πολιτικός χαμαιλεοντισμός τότε τί είναι;;;

η Κυρία Ζλακώνη λοιπόν είναι έν ενεργεία δημαρχοφάγος αφού κατάφερε να εξοντώσει τρείς δημάρχους (Μανιάτης, Αναγνωστάκης,Ζεμπίλης) και ήδη ετοιμάζεται να «φάει» και τον τέταρτο τον κύριο Παγώνη…..

η μόνη διαφορά του σημερινού δημάρχου με τους τρείς προκατόχους του είναι ότι αυτόν θα τον καταστρέψει μένοντας στον συνδυασμό του ενώ τους άλλους τους «έφαγε» φεύγοντας (αν και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές-αν παρατήσει και τον Παγώνη δηλαδή)…..

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια αξιοσημείωτη περίπτωση η οποία θα πρέπει πλέον να αποτελεί  μάθημα στις πολιτικές σχολές….

Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ σήμερα και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν….

Η πολιτική γυναίκα αράχνη η οποία  "εξολοθρεύει" κάθε δήμαρχο που δεν την αφήνει να υλοποιήσει τη μεγάλη ιδέα του θαλασσιννού καρναβαλιού….

Ο Παγώνης πάντως, αποδεικνύοντας τον πολιτικό αμοραλισμό του έχει μετραπεί σε Τσίπρα της Χαλκίδας….

Ο Πρωθυπουργός "Λόλα τα υπογράφω όλα" (από μνημόνια, πλειστηριασμούς μέχρι μειώσεις συντάξεων) για να παραμείνω στην καρέκλα, αποτελεί πολιτικό πρότυπο του δημάρχου που δεν λέει (και δε πρόκειται να πεί)ποτέ όχι στη Λίλιαν Ζλακώνη και στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις….

Χωρίς όμως να το καταλάβει έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του κόσμου ο οποίος έχει γυρίσει οριστικώς  και αμετακλήτως  την πλάτη του στο σημερινό δήμαρχο….

Κατά την προσωπική μας εκτίμηση ο Παγώνης θα έχει σίγουρα  την τύχη του πολιτικού του προτύπου (του κ Τσίπρα)....

Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα πάει σπίτι του, θα φορέσει τις παντόφλες του,  αποτελώντας μια δυσάρεστη ανάμνηση για το πολιτικό γίγνεσθαι της Χαλκίδας…

Ο Τιτανικός της παρούσας δημοτικής αρχής χτύπησε σε παγόβουνο.... ήδη μπάζει νερά και σύντομα θα βουλιάξει.... στο μεταξύ στο σαλόνι της πόλης ο καπετάνιος και το πλήρωμα γλεντούν(ταξιδάκια στο εξωτερικό, χαρές και πανηγύρια), οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις έχουν τοποθετηθεί  και τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αναβοσβήνουν ...

όπως σε κάθε μεγάλο ναυάγιο, το καράβι βυθίζεται και η ορχήστρα παίζει!!!




Νίκος Αγγελής