η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δεν απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της Αρέθουσας ο Αποστόλου;;; Ε να βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει…..

Και ακόμα δύο σπουδαία μνημεία-τοπόσημα, φωτογραφίες: facebook/Archaeological-Museum-of-Chalkida




Διαβάσαμε ότι στα εγκαίνια του μουσείου της Αρέθουσας υπήρξε ένα ατόπημα (έτσι το περιέγραψε το ρεπορτάζ) για το ότι δεν κλήθηκε να χαιρετίσει στην εκδήλωση ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ο οποίος και αποχώρησε δυσαρεστημένος….

Θέλουμε λοιπόν να σχολιάσουμε τα εξής….

Καταρχάς… χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που δεν μίλησε ο Αποστόλου στα εγκαίνια της Αρέθουσας…

Ως τι να μιλήσει εξάλλου;;;

Ποια ήταν η συνεισφορά του στο συγκεκριμένο έργο και γενικότερα ποιά είναι η συνεισφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου;;;;



Επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε με κάθε είδους πολιτική ρεκλάμα που είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε στη μάπα από κάποιους αλαζόνες αυτοπροβαλλόμενους πολιτικούς τύπου Αποστόλου….

Ας αναφερθούμε όμως στο πραγματικό ατόπημα της συγκεκριμένης εκδήλωσης…

Το πολιτικό πρόσωπο που έχει αγωνιστεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για να δημοπρατηθεί και εκτελεστεί το Μουσείο της Αρέθουσας από το υπουργείο πολιτισμού είναι ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς…..

Είχαμε  προσωπικά την τιμή να στείλουμε
 αρκετές από τις επιστολές του για το θέμα σε πολλούς υπουργούς πολιτισμού οι οποίοι εκπροσωπούσαν τις κατά καιρούς κυβερνήσεις του τόπου….
Επίσης τον είχαμε  συνοδέψει σε μια από τις πολλές επισκέψεις του στον Υπουργό πολιτισμού κ. Τατούλη (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) και στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ .Ζαχόπουλο (αυτόν που έπεσε από τον τρίτο όροφο) στους οποίους ο Μπουραντάς έθετε εμπεριστατωμένα και επιτακτικά το ζήτημα της Αρέθουσας αλλά και άλλων αρχαιολογικών χώρων.. (κτήριο Γεωργιάδη, σπίτι της οδού παίδων , αρχαίο θέατρο Ερέτριας κλπ,κλπ) ..

Αυτόν τον άνθρωπο τον κάλεσε κανείς στα εγκαίνια;;;
Αυτό είναι ατόπημα όχι ότι δεν έδωσαν το λόγο στον Βαγγέλη που το μόνο που έχει προσφέρει στην Εύβοια είναι άρνηση και κωλυσιεργία σε κάθε τι μεγάλο που πήγαινε να γίνει… (προσφυγή στο Σ.τ.Ε για το διοικητήριο και το αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας, συλλογή υπογραφών για να μη προχωρήσει ο περιφερειακός Χαλκίδας κ.α)



Είναι βέβαιο ότι ακόμα ένα βιομηχανικό κτήριο της Χαλκίδας το κτήριο Γεωργιάδη (απέναντι από την Αρέθουσα) έχει διασωθεί εξαιτίας του Θανάση Μπουραντά, ο οποίος το αγόρασε για λογαριασμό της Εύβοιας (σε πολύ χαμηλή τιμή από την εθνική τράπεζα)και δεν είχε την τύχη του διπλανού οικοδομικού συγκροτήματος που το γκρέμισαν για να φτιάξουν το έκτρωμα του ΚΤΕΛ…..



Είναι επίσης βέβαιο πως αν ποτέ αξιοποιηθεί το κτήριο Γεωργιάδη από το υπουργείο πολιτισμού ή από κάποιον ιδιώτη, στα εγκαίνια του θα εμφανιστούν κάτι τύποι σαν τον Αποστόλου και θα θέλουν να απευθύνουν χαιρετισμό!!!!



Ζούμε στην εποχή και τη χώρα των Λωτοφάγων….

Χωρίς μνήμη, χωρίς αιδώ χωρίς σεβασμό για τίποτε και για κανέναν…..




Νίκος Αγγελής