η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πριν καλά καλά ξεκινήσουν καταργήθηκαν τα φανάρια της οδού Ληλαντίων (δόξα σοι ο θεός)



Όπως ακριβώς ξεκίνησαν (απρογραμμάτιστα) έτσι σταμάτησαν εν μια νυκτί τα φανάρια στην οδό Ληλαντίων τα οποία τις λίγες μόνο μέρες λειτουργίας τους δημιούργησαν απίστευτα προβλήματα σε ένα δρόμο της Χαλκίδας που μετέτρεψαν από δύσκολο σε προβληματικό για τους οδηγούς….



Δεν μας είχε κάνει εντύπωση γιατί ο δήμος της Χαλκίδας δεν εκπλήσσει πλέον για την προχειρότητα με την οποία  λειτουργεί….

Απλώς αναρωτιόμασταν τι σχέση έχει με την επιστήμη των συγκοινωνιολόγων αυτός που είχε ρυθμίσει τα συγκεκριμένα φανάρια και δημιουργούσε ουρές αυτοκινήτων κατά μήκος της Ληλαντίων από το ύψος του δρόμου του 5ου Γυμνασίου μέχρι το πρατήριο καυσίμων του Οικονόμου….

Φυσικά πριν τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες δεν είχε γίνει καμιά καταμέτρηση των αυτοκινήτων που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να ρυθμιστεί σωστά ο χρόνος αναμονής…


Το πιο πιθανό είναι να περίσσεψαν τα φανάρια από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου από όπου βγήκαν και κάποιος φωτεινός παντογνώστης είχε την ιδέα να τα τοποθετήσουν στη Ληλαντίων…..
Παρεμπιπτόντως η δημιουργία κόμβου στον Άγιο Στέφανο είναι η μοναδική πετυχημένη ενέργεια που έχει κάνει ο Δήμος της Χαλκίδας από τότε που εξελέγη η παρούσα δημοτική αρχή….

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν ήταν ιδέα των διοικούντων αλλά κάποιος άλλος τους το πρότεινε….