η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τα μεγάλα σχέδια του επιμελητηρίου (με το ανάλογο κόστος για τα μέλη του)

Ντάκος Κρητικός

Το καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο των φωστήρων του Επιμελητηρίου είναι η δημιουργία ενός ευβοϊκού Πιάτου το οποίο θα γίνει γνωστό ανά το πανελλήνιο, όπως λέμε για παράδειγμα ο Ντάκος ο κρητικός (Σαλάτα με παξιμάδι, ελαιόλαδο, φέτα και ντομάτα)….. 


Αφορμή για το νέο concept είναι η παρουσία γνωστού μάγειρα της ελληνικής τηλεόρασης (Λαζάρου στο Μάστερ σεφ) ο οποίος διδάσκει σε ΚΕΚ της Χαλκίδας….. Αρχίζουμε λοιπόν τους συνειρμούς για να βρούμε τον εγκέφαλο της πρότασης…. 
Το ΚΕΚ έχει καλές σχέσεις με τον Παντελή Κούκο, και κάποιου είδους συνεργασία (την οποία θα ψάξουμε σε βάθος)με το Επιμελητήριο….
 Φαίνεται ότι και στο επίπεδο κατάθεσης προτάσεων κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει…. 
Τώρα για την ουσία της υπόθεσης αναρωτιόμαστε εάν αυτό θα γίνει δωρεάν ή θα αμειφθούν ο Σεφ και το ΚΕΚ για τις υπηρεσίες τους….
 ¨Όσο για το τι θα προσφέρει όλο αυτό στο νομό η άποψή μας είναι ένα τεράστιο μηδενικό!!!!!


 Τα πιάτα που έχουν συνδυαστεί ως σήμα κατατεθέν κάποιων περιοχών δημιουργήθηκαν από την πραγματικότητα και όχι στις κουζίνες και στα φιλόδοξα μυαλά ασχολούμενων με την πολιτική….
Έχουν την αίσθηση ορισμένοι ότι αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα;;;;….. 
Θα πληρώνουν φόρους στο νομό όσες ταβέρνες βάλουν στο μενού τους το ευβοϊκό κατασκεύασμα;;;;;;;
Οι ευβοείς έμποροι και επαγγελματίες δεν  έχουν να περιμένουν τίποτα από τέτοια εγχειρήματα ούτε από τέτοιες αντιλήψεις για την έξοδο από την κρίση!!!!

Ευβοϊκή Σούπα
Σημείωση 1) Λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου προτείνουμε το ευβοϊκό πιάτο που θα κάνει γνωστό το νομό στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την υφήλιο να είναι μια σούπα….
 Η ευβοϊκή σούπα με συνταγή που θα επιλέγει 15 άτομα για να διοικήσουν την κουζίνα και ο καθένας θα ρίχνει όποιο υλικό του έρχεται στο μυαλό μέσα στην κατσαρόλα φτιάχνοντας μια υπέροχη σούπα-σαλάτα…. 
Τα υλικά δεν είναι συγκεκριμένα, δεν θα είναι ίδια και το μαγείρεμα θα γίνεται χωρίς προγραμματισμό…..
 Έτσι η σούπα θα έχει κάθε φορά διαφορετική γεύση και θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία…. 
Είδατε τι ιδέες μπορούμε να έχουμε;;;;; 
Εμάς έπρεπε να καλέσουν να διοικήσουμε το Επιμελητήριο


Πρόταση Evia In για δημιουργία ευβοϊκού πιάτου
Σημείωση 2) Μια άλλη πρόταση για ευβοϊκό πιάτο είναι η εξής: Προσθέτουμε απλώς αγγούρι στον κρητικό Ντάκο και δίνουμε άλλη γεύση και άλλο σχήμα σε μια ήδη γνωστή γαστριμαργική πρόταση…. 
Μεγάλη σημασία σε αυτό το πιάτο έχει η παρουσίασή του… 
Καταρχάς θα τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο δύο ντάκους τον ένα κολλητά με τον άλλο και στη μέση θα βάλουμε το αγγούρι…
 Για να πετύχει οπτικά η συνταγή το αγγούρι δεν χρειάζεται καθάρισμα και πρέπει κατά προτίμηση να είναι καλυβιώτικο για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα!!!


Το αγγούρι μπορεί να τοποθετηθεί στο επάνω μέρος του πιάτου ή προς τα κάτω (ανάλογα με τις διαθέσεις) και μπορεί να ονομαστεί Ντάκος Βαρβάτος-Ευβοιώτης (εάν είναι προς τα επάνω στραμμένο ) ή Ντάκος Ευβοιώτης μελάτος (αν είναι προς τα κάτω)… 
Προσοχή: για την καλή οπτική εκτέλεση του πιάτου το αγγούρι τοποθετείται πάντοτε ανάμεσα στους δυο κρητικούς ντάκους ανεξαρτήτως της φοράς που θα του δώσετε (πάνω ή κάτω)


 Υ.Γ.η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να συνδυαστεί με ένα διαγωνισμό που θα προκηρύξει το Επιμελητήριο για το ποιος θα φέρει το μεγαλύτερο αγγούρι για να χρησιμοποιηθεί στο ευβοϊκό πιάτο
ο Ευρών το μεγαλύτερο αγγούρι θα κερδίζει στο
διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το
ευβοϊκό πιάτο