η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού


Ένοπλη επίθεση με Καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μία από τις σφαίρες των αγνώστων εντοπίστηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν κατά ριπάς με Καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Από το σημείο έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής εννέα κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.


Η περιοχή έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Κατσώνη από Δοϊράνης στο ρεύμα προς Αμφιθέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες της επίθεσης.
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη μεταβεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κεδίκογλου: Στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά
«Βρεθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού από την επίθεση με καλάσνικοφ», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν το γραφείο του κ.Σαμαρά.
«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

ΔΗΜΑΡ: Ακραία τρομοκρατική ενέργεια

Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου.
«Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.

Πηγη: ethnos.gr