η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αναβλήθηκε ο απολογισμός του Δημάρχου Χριστοφή Ζάχου στην Αιδηψό - Αιτία η ζέστη ή οι αγανακτισμένοι δημότες;;;

Του Γιάννη Δραπανιώτη

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δημάρχου. Αφορμή η αφόρητη ζέστη μιας και στην αίθουσα του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ στα Λουτρά της Αιδηψού, όπου θα γίνονταν η συνεδρίαση δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός.
 
Αρχικά ο κόσμος είχε μαζευτεί έξω από το κτίριο του ΕΟΤ γύρω στις 8.00 το απόγευμα, ώρα που είχε καθοριστεί η συνεδρίαση, για να μιλήσει για τα προβλήματα της Λουτρόπολης. Ο Δήμαρχος όμως Ζάχος Χριστοφής αποφάσισε να φύγε, αφού όπως είπε η ζέστη που επικρατούσε μέσα στην αίθουσα ήταν αφόρητη. Επικράτησε ένταση από τον συγκεντρωμένο κόσμο και τους Δημοτικούς συμβούλους της Μειοψηφίας και τελικά ο Δήμαρχος επέστρεψε.

Όταν Δημοτική Αρχή, Σύμβουλοι και ο κόσμος μπήκαν στην αίθουσα, όπου πραγματικά η κατάσταση που επικρατούσε ήταν αποπνικτική ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αναστασίου πρότεινε να αναβληθεί η συνεδρίαση και να γίνει την ίδια ώρα την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιουλίου.

 Εάν έχει φτιαχτεί ο κλιματισμός στην αίθουσα πάλι του ΕΟΤ, εάν όχι μέχρι τα μέσα της εβδομάδος θα βρεθεί άλλη αίθουσα και θα ανακοινωθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου τόνισε «δεν είναι συνθήκες αυτές να γίνει σοβαρή κουβέντα για τόσο μείζονός σημασίας θέματα που υπάρχουν και να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος διάλογος». 
Η πρόταση του Προέδρου έγινε δεκτή και έτσι η συνεδρίαση αναβλήθηκε. Θα πρέπει να τονίσουμε πως από την πλευρά τον πολιτών το κλίμα ήταν πολύ φορτισμένο μιας και όπως τονίζουν η Λουτρόπολη έχει εγκαταληφθεί εντελώς και τα προβλήματά της είναι μεγάλα και έντονα.

Τίθεται όμως το εξής ερώτημα, από τη στιγμή που πρόκειται για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Προεδρείο του δεν όφειλε να γνωρίζει την καταλληλότητα ή όχι της αίθουσας;
 Να τονίσουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο ότι ο Δήμαρχος προσπαθεί να αποφύγει το δημόσιο διάλογο και τον απολογισμό που είναι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνει, μιας και η δυσαρέσκεια που υπάρχει από πλευράς του κόσμου είναι μεγάλη και ο φόβος να οξυνθούν τα πνεύματα και να υπάρξουν αποδοκιμασίες έντονος.
Είδομεν την ερχόμενη Κυριακή…..!!!!!

 Αναρτήθηκε από: Ελεύθερη φωνή των πολιτών