η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Όχι στους κλεφτοκοτάδες του διαδικτύου

Πούτ δε κότς ντάουν Σλόουλι

Σύνηθες φαινόμενο το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα είναι ότι  υπάρχει μια πανσπερμία απόψεων και θέσεων γύρω από την κλοπή της δημόσιας ενίοτε και ιδιωτικής ιδιοκτησίας είτε σε επίπεδο πολιτικήs είτε καθημερινότητας-εγκληματικότητας…..
 Τοποθετήσεις επί τοποθετήσεων και αναλύσεις γύρω από το θέμα και την ανάγκη παραδειγματικής τιμωρίας των κλεφτών….
Παράλληλα όμως εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο της Εύβοιας πολλά blogs και ιστοσελίδες δέχονται ανερυθρίαστη και ωμή επίθεση από τσαρλατάνους,


 κλέφτες πνευματικής ιδιοκτησίας που συντηρούν ιστότοπους με τους κόπους και των ιδρώτα άλλων…. Ξυπνάνε πρωί-πρωί οι κλεφτοκοτάδες του διαδικτύου και κάνουν ένα πέρασμα από όλα τα σπίτια του ευβοϊκού διαδικτύου…
 Ότι τους αρέσει το αρπάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη… Όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν στο βωμό της ενημέρωσης και με την ευθύνη του πρώτου!!!!
 Ο ιστότοπός τους είναι γεμάτος κλοπιμαία πνευματικά είτε από αθηναϊκά ηλεκτρονικά μέσα που σπάνια αναφέρουν είτε από ευβοϊκά blogs (που δεν αναφέρουν ποτέ)…. 
Θύματα αυτής της πρακτικής το evianews  του Γιώργου Κουτσελίνη, η ελεύθερη φωνή των πολιτών από τη βόρεια Εύβοια, ο Νότιος Ευβοϊκός,  ο ταχυδρόμος της Εύβοιας (eviapost),το e-gnomi, ta nea.gr , η kathimerini.gr, το  ethnos.gr… και πολλά άλλα εγχώρια ή κεντρικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.
Που και πού ενδιάμεσα βλέπουμε και κανένα Κ*λο λίγο β*ζί  η κάποιο σχόλιο της κακιάς ώρας με καμιά φωτογραφία από κανένα συμβούλιο και όλα καλά….
Κανένας δεν διαμαρτύρεται και κανείς δεν μπορεί να προστατέψει την πνευματική του περιουσία από τα αρπακτικά του ίντερνετ που παράλληλα πραγματοποιούν και ηθικοπλαστικές τοποθετήσεις για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την κατατρόπωση των απανταχού λαμογίων….
Το θέμα δεν είναι αν τα πολιτικά πρόσωπα του νομού ανέχονται αυτή την κατάσταση αλλά γιατί δεν αντιδρούν οι άμεσα θιγόμενοι , δηλαδή οι ιδιοκτήτες των ευβοϊκών ιστολογίων που έχουν κατασυρροήν και κατ’εξακολούθηση δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές… 
Ως πότε θα τους ανέχονται και ως πότε θα αδιαφορούν…..
Δεν Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με οποιαδήποτε άλλη κλοπή και εμείς μόνο ευχαριστούμε δεν τους έχουμε πει ακόμη.....
Ο μόνος τρόπος να μην αποδεχθούμε αυτή την προσβολή της προσωπικότητάς μας είναι να αντιδράσουμε και η μόνη αντίδραση που έχουμε είναι να τους κρεμάσουμε στο μανταλάκι του διαδικτύου ως κοινούς κλεφτοκοτάδες!!!!