η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Σινεμά ο παράδεισος» απόψε το βράδυ στην Ερέτρια

Την εκπληκτική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε "Σινεμά ο παράδεισος" παρουσιάζει σήμερα το βράδυ (25 Ιουλίου) στην αυλή του Γυμνασίου Ερέτριας η κινηματογραφική λέσχη της πόλης. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:15 ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη


Η ταινία "Σινεμά, ο Παράδεισος"

Πρόκειται για ένα ποίημα που συνοδεύεται από την καταπληκτική μουσική του Ennio Morricone.

Μέσα από τη ζωή ενός αγοριού παθιασμένου με τον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης περιγράφει τη σημασία της 7ης Τέχνης για την κουλτούρα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από την απλή καθημερινότητα της. Οι άνθρωποι αυτοί κλαίνε, γελάνε, διαπλάθουν την προσωπικότητα τους και ζουν μέσα από την πραγματικότητα του κινηματογράφου, ξεχνώντας σοβαρά κοινωνικοπολιτικά προβλήματα μιας χώρας που τότε συνέρχεται από τον πόλεμο.

Τα πράγματα όπως είναι φυσικό αλλάζουν, καθώς επέρχεται η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη του 20ου αιώνα και μαζί της αλλάζουν και οι άνθρωποι. Όπως είναι φυσικό "το Σινεμά ο Παράδεισος" μπαίνει στα αζήτητα και μαζί του οι αναμνήσεις των ανθρώπων που ονειρεύτηκαν μέσα από τα μάτια του John Wayne και της Rita Hayworth.

Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας
Μετά από συναντήσεις- συζητήσεις για την αναγκαιότητα και την δυνατότητα του εγχειρήματος, δημιουργήθηκε η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, ως μια άτυπη ομάδα πολιτών της Ερέτριας- μια λέσχη, δηλαδή, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Κ. Κανάρης».

 η κινηματογραφική τέχνη μπορεί να συμβάλει στην ανύψωση της πολιτιστικής στάθμης των μελών της αλλά και των πολιτών του Δήμου . 

Η συζήτηση γύρω από τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες θα συμβάλει στην δημιουργία μιας πνευματικής κίνησης που ο τόπος  έχει ανάγκη.

Τα μέλη της Λέσχης γνωρίζονται και συναντώνται τακτικά και εξασφαλίζονται συνθήκες συζήτησης ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο.
 Παράλληλα, οι προβολές της θα είναι ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, και σκοπός μας είναι να τις παρακολουθήσουν πολλοί- ιδιαίτερα οι νέοι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Γιώργος Σβώλος 22290-64105 & 6945943181, Βάσω Κρόκου 22293-00626 & 6944847108