η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εκτεταμένες έρευνες για οικονομικά εγκλήματα στην Εύβοια


Η Εύβοια βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις περιοχές της χώρας όπου οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές ώστε να εξαρθρωθεί παράνομο κύκλωμα εξαπάτησης τραπεζών και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων κινεζικών προϊόντων…
Οι άλλες τρείς περιοχές είναι Αττική, Αχαΐα,  και Θεσσαλονίκη.


Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και 10 μήνες. Στις ανωτέρω περιοχές εντοπίσθηκαν αποθήκες με τεράστιες ποσότητες κινέζικων προϊόντων.

Ερευνάται εάν στο κύκλωμα εμπλέκονται επίορκοι υπάλληλοι υπηρεσιών ή οργανισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί τουλάχιστον 40 άτομα. Κυρίως πρόκειται για μέλη εύπορων οικογενειών Ρομά, τα οποία κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα.

Από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας έχουν συλληφθεί δύο επιχειρηματίες ενώ επικαλούμενο αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, θύματα του εν λόγω κυκλώματος έχουν πέσει πάνω από δέκα ελληνικές τράπεζες.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δράστες φαίνεται πως πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικές και ελληνικές τράπεζες. Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος.


Πηγη: zougla.gr