η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Προς τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας

Ζωή Λιβανίου 

Αγαπητοί εργαζόμενοι-άνεργοι και υπό ομηρία εργαζόμενοι στο νομό μας και σε όλη την Ελλάδα.
Γνωρίζοντας  καλά τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και από ποιους , γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα τους αγώνες των εργαζομένων για ζητήματα εργασιακών σχέσεων, δικαιωμάτων αλλά και αξιοπρέπειας θα ήθελα με όλο το σεβασμό να απευθυνθώ στους απολυμένους της ΑΓΕΤ) (lafarge) που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.


Αγαπητοί  φίλοι

Το θέατρο Χαλκίδας είναι ένα σωματείο πολιτισμού και έχει μια ιστορία 31 χρόνια στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και στο νομό της Εύβοιας.
Όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα την αγάπη αλλά και την προσφορά προς το σύνολο των πολιτών-θεατών άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους ασχολούνται με μεράκι δημιουργώντας πολιτισμό.

Αγαπητοί εργαζόμενοι και απολυμένοι.
Το θέατρο από την αρχαιότητα για να επιβιώσει έως σήμερα είχε εκείνους που το στήριζαν οικονομικά και ηθικά.
Δεν θέλω να δικαιώσω κανέναν και για τίποτα, πόσο μάλλον όλους εκείνους που με όποιον τρόπο κατέστρεψαν ιστορίες, πολιτισμούς, φυσικούς χώρους και μνημεία, περιβάλλον και υδροφόρο ορίζοντα.
Δεν θέλω και δεν θα γίνω τιμητής όλων εκείνων που με στόχο το υπέρ- κέρδος πάτησαν πάνω στις αξιοπρέπειες των εργαζομένων και τις καταρράκωσαν.

Τίποτα δεν θα μπορέσει να ξεπλύνει τις <αμαρτίες> πόσο μάλλον μια μικρή χορηγία σε ένα σωματείο που παλεύει για πολιτισμό σαν τρόπο ζωής.
Άλλωστε υπό άλλες συνθήκες και εσείς ως εργαζόμενοι θα το χαιρόσασταν.

Δεν ξεχνάμε πως πριν από λίγα χρόνια όταν η πόλη βοούσε για την τσιμεντοκονία και για όλα τα αρνητικά της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ άνθρωποι όπως εμείς ήμασταν εκεί στους αγώνες ενάντια σ αυτά, όταν στις πορείες της Αθήνας μέσα σε τόνους δακρυγόνα και χημικά τρέχαμε αντάμα να φυλαχτούμε …ήμασταν εκεί…

Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που αποφασίσαμε να στήσουμε θέατρο στο γκρίζο τοπίο του ανενεργού λατομείου που ανήκει  στον αναγκαστικό συνεταιρισμό Βαθέος Αυλίδος.

Σκεφτήκαμε  μέσα από τα ερείπια, τα συντρίμμια, την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση της περιοχής να προκαλέσουμε την ανάδειξη ,την αποκατάσταση, και την αξιοποίησή της προς το καλό της ιστορίας, της κοινωνίας της ζωής.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα αλλάξει κανένας χορηγός παρά μόνο εμείς οι πολίτες και οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου.

Σας τιμώ για τους αγώνες σας και θα είμαι στο πλευρό σας όπως πάντα.



Η πρόεδρος του θεάτρου Χαλκίδας

Ζωή Λιβανίου