η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι απόψεις μας για τις πολιτικές γελοιότητες του Κλέαρχου Περγαντά


Ο ρόλος του παρόντος ιστοτόπου είναι να παίρνει θέση για όλα τα μείζονα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του νομού (ενίοτε και της κεντρικής επικαιρότητας) με όποιο κόστος και μέσα από το ξεκάθαρο πρίσμα της προσωπικής μας άποψης η οποία τίθεται προς κρίσην και αμφισβήτηση μόνο από τους αναγνώστες μας….
 Δεν λειτουργούμε αντιγράφοντας κείμενα από άλλους ιστοτόπους της Εύβοιας ή της χώρας και καθιστούμε σαφές πως εκφράζουμε με παρρησία την γνώμη μας με γνώμονα τα πιστεύω , την κουλτούρα, την θεωρία μας περί ζωής και πολιτικής και την προσωπική μας φιλοσοφική θεώρηση…  
 Δεν γράφουμε ούτε ανωνύμως ούτε κατευθυνόμενα….
 Κατά τα  λοιπά και με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης…ασκούμε πολιτική κριτική και σε όποιον αρέσουμε (που λέει και ένα γνωστό τραγουδάκι) για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε ακόμα και αν αυτοί είναι φίλοι μας και τους ενοχλεί η δική μας αλήθεια!!!!
 Υπ’αυτή την έννοια θα καταθέσουμε κάποιες απόψεις για τις πολιτικές γελοιότητες πραξικοπηματικού χαρακτήρα στις οποίες προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο…..


Για την διαγραφή του Θανάση Μπουραντά από τον Περιφερειάρχη   και την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι….

Καταρχάς η πολιτική ιστορία, η δραστηριότητα, η προσφορά και η παρουσία επί δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου με ευθύνη απέναντι στα προβλήματα του νομού  δεν διαγράφονται από κανέναν επικοινωνιακού τύπου επιφανειακό πολιτικό όπως ο Κλέαρχος Περγαντάς….

Ένας αυτοδιοκητικός δεν μπορεί να παυτεί από τα καθήκοντά του από άλλο  αυτοδιοικητικό παρά μόνο από από τα αρμόδια δικαστήρια και όταν κατηγορείται για κακουργηματικού τύπου υποθέσεις,,,

Ο Ευβοϊκός λαός δεν ψήφισε το Κλέαρχο Περγαντά ως Περιφερειάρχη αλλά τον Θανάση Μπουραντά ως ένα πετυχημένο Νομάρχη,

Ο Κ. Περγαντάς επιδεικνύοντας ένα πολιτικό αυτισμό προχώρησε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια, δίνοντας το δικαίωμα σε όσους ασχολούνται κριτικά με την πολιτική να διαπιστώσουν το πολιτικό του ποιόν και τον κακό εκδικητικό του χαρακτήρα…

Χαρακτήρισε διαλυτική για το συνδυασμό την ανακοίνωση του Θανάση Μπουραντά όταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης λειτούργησε διαλυτικά και διαιρετικά χρησιμοποιώντας λεκτικές πομφόλυγες του τύπου «αυτός δεν θα είναι αύριο εδώ ενώ εγώ θα είμαι» κλπ

Από το πολιτικό ξέσπασμα που ακολούθησε στη Λαμία στο προσυμβούλιο του συνδυασμού και μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο , ο κ Περγαντάς δεν βγήκε νικητής και δεν χαρακτηρίσθηκε για την πολιτική του πυγμή και την αποφασιστικότητά του αλλά αποκάλυψε σε όλη της τη διάσταση μια πολιτική ανυπαρξία και μια έλλειψη πολιτικού σκεπτικού σε συνδυασμό με μια πρωτοφανή εμπάθεια, και μια πολιτική αλαζονεία τύπου Ιουλίου Καίσαρα ή Αδόλφου Χίτλερ…

Έδωσε παράλληλα την ευκαιρία σε αμόρφωτους εκπροσώπους δήθεν μέσων ενημέρωσης και σε πολιτικούς οπορτουνιστές σαν τον Μαρκόπουλο να μιλάνε για  «απόλυση» και για «τελείωμα» και άλλα τοιαύτα ευτράπελα, εναντίον του μοναδικού Ευβοέα πολιτικού που την τελευταία εικοσαετία έχει να επιδείξει χειροπιαστό έργο στην Εύβοια!!!

Περιμένουμε με βεβαιότητα και το περιεχόμενο τοπικής εφημερίδας όπου στην τελευταία σελίδα θα περιγράφει με τον πλέον ανόητο  τρόπο το «τελείωμα», ή το «καθάρισμα ‘η την «απόλυση» και βέβαια δεν περιμένουμε από κανένα (ούτε καν από το νομικό κύριο Περγαντά) να εξηγήσει πως δύναται ένας Περιφερειάρχης να παύει εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη (προσοχή δεν είναι θεματικός) και ποιος νόμος περιγράφει ότι αυτό μπορεί να σταθεί νομικά !!!!

Πέρα από αυτό θα χαρακτηρίσουμε θλιβερό το ρόλο του προέδρου του εργατικού κέντρου Στέφανου Μπασινά, το ρόλο του  φίλου και συνδικαλιστή Κώστα Κουλουρίδη και άλλων στελεχών του εργατικού κέντρου που εκουσίως ή ακουσίως ρίχνουν νερό στο μύλο του Περιφερειάρχη και παίζουν ασυναίσθητα το παιχνίδι του συρόμενοι  πίσω από τα συνδικαλιστικά τσαλιμάκια του Ηλία Κούκουρα….

Αποκρουστικό θα χαρακτηρίσουμε το ρόλο πρώην πολιτικού συνεργάτη του Θανάση Μπουραντά  -στον οποίο οφείλει τα πάντα στην πολιτική του καριέρα- όμως ανέκαθεν εποφθαλμιούσε τη θέση του και επιδίδεται εις την άσκηση της πολιτικής θυσιάζοντας αμνοερίφια, τσιπούρες και κοκόρια…..

Αποκρουστικός είναι και ο ρόλος του Περιφερειάρχη , οποίος από ότι καταλάβαμε παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του πρόσφατου περιφερειακού συμβουλίου έχει προσεγγίσει διάφορους πολιτικά ακραίους τύπους (π.χ. Χειμάρας, Καραϊσκος κλπ) σε μία ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να αγκιστρωθεί στην καρέκλα της εξουσίας δημιουργώντας συμμαχίες με όποιο τρόπο και όποιο κόστος!!!

Δυστυχώς για εκείνον τα σενάρια που απεργάζεται να κατέλθει ως κοινός υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη καεί από αρμόδια κομματικά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, απλώς δεν του λένε ακόμα για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους!!!!!

Στο θέμα της παύσης από τα καθήκοντα  του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας έχουμε να κάνουμε μια ακόμα επιμέρους επισήμανση…..
Ακούσαμε τον Κύριο Περγαντά στο περιφερειακό συμβούλιο να λέει περί Γκοσιμήδα και ότι δεν υπάρχει «Γκοσιμήδας θεσμικός εκπρόσωπος στην περιφερειακή ενότητα» κλπ κλπ.
Δεν πιστεύουμε ότι εννοούσε πως ο Γιάννη Γκοσιμήδας λειτουργούσε αυτοβούλως στην αντιπεριφέρεια…

 Μάλλον γνωρίζει ότι ως συνεργάτης του πρώην Νομάρχη  τηρούσε τις εντολές του και ακολουθούσε τις κατευθύνσεις του όταν επικοινωνούσε με υπηρεσίες της Εύβοιας…..
 Όπως ακριβώς κάνει κάποια κυρία ονόματι Γιώτα Γραμματέας του Κλέαρχου εδώ και πολλά χρόνια (δεν γνωρίζουμε με τι σχέση εργασίας) …Αλήθεια δεν μας διευκρίνισε ο κ Περγαντάς όταν η κυρία Γιώτα τηλεφωνεί σε υπηρεσίες λειτουργεί αυτοβούλως;;;;;

 Είναι θεσμικός παράγοντας ;;; 
Πως απασχολείται και πως πληρώνεται από τη πολιτεία;;;;
 Ως ειδική συνεργάτης;;;; 
Μέσω αναπτυξιακής εταιρίας όπως ο Γιάννης Γκοσιμήδας;;;;;
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε  πως ούτε συμπαθής μας είναι ο κ Γκοσιμήδας, ούτε φίλος μας , ούτε έχουμε αναλάβει να κάνουμε το δικηγόρο του….

Από προσωπική όμως εμπειρία, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως  η παρουσία του στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και πριν στη Νομαρχία, έχει λύσει πολλά προβλήματα, από απλά καθημερινά ζητήματα των πολιτών, μέχρι μεγάλα ζητήματα του νομού, όπως  το νέο νοσοκομείο της πόλης, η μεταστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών, η ανέγερση του Διοικητηρίου, η μεταφορά μαθητών με τα ΚΤΕΛ,, η μεταστέγαση του 3ου και 6ου Γυμνασίου, πολιτιστικές δραστηριότητες, τα σπέσιαλ ολύμπικς, και τόσα άλλα..

Μπορεί αυτά να μην αρέσουν στο φίλο μου τον Κουλουρίδη, το Στέφανο το Μπασινά ή το Γιώργο το Μπαντούνα αλλά δυστυχώς έτσι είναι….

Μπορεί ο φίλος μου ο Δεμερούτης να κατηγορήσει τον πρώην Νομάρχη ότι δεν του προσέλαβαν το παιδί του στη Νομαρχία αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορεί ότι φταίει  για την αποβιομηχάνιση της Εύβοιας….

Δεν ξέρουμε τι είδους πολιτικές συμφωνίες έχει κάνει ο Κύριος Περγαντάς και ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι αυτής της ανεκδιήγητης πολιτικής του πράξης, όμως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Εύβοια (πλην του Σταμάτη Καπελέρη) κατά την προσωπική μας άποψη πρέπει να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτόν τον πολιτικό τραμπουκισμό….. 

Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να γίνουν πολιτικοί αναχωρητές διαμαρτυρόμενοι για αυτή την απολιτική και διασπαστική συμπεριφορά του πολιτικά ανύπαρκτου για το νομό Περιφερειάρχη…. 
Βεβαίως το τι πράττει ο καθένας είναι  προσωπική του υπόθεση και τον χαρακτηρίζει ατομικά!!!

Αυτό όμως που επιπλέον θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι γίναμε θεατές ενός κακού ηθοποιού της πολιτικής του Κλέαρχου Περγαντά τον οποίο ακούσαμε εκτός των άλλων να  ομιλεί και περί Γιάννη Γκοσιμήδα καλώντας τον να φύγει από την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας όταν γνωρίζουμε προσωπικά ότι ο κ Περγαντάς σε αυτό το πρόσωπο (το Γιάννη Γκοσιμήδα) απευθυνόταν τηλεφωνικώς για να του διοργανώσει τις περιοδείες του στο νομό, να κλείσει οικονομικές συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης προεκλογικά, να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες της προεκλογικής εκστρατείας ή των συμφωνιών με τα μέσα ενημέρωσης του νομού,, να ετοιμάσει τα προεκλογικά γραφεία του συνδυασμού και εν συνεχεία να του φτιάξει το προσωπικό του Γραφείο στο Διοικητήριο (με προσωπική παραγγελιά να βλέπει Θάλασσα!!!!) Τότε ο εν λόγω κύριος ήταν θεσμικός παράγοντας;;;;

Από αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση του κυρίου Περγαντά, εξάγουμε με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολιτικό χωρίς φιλίες και αναγνώριση αυτών που τον βοήθησαν (επί το πλείστον και χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα)… 

Πρόκειται για ένα παλαιοκομματικού τύπου μοντέλο πολιτικού που απλώς κάνει τη δουλειά του , με το να μεταχειρίζεται τους γύρω του , να τους πετάει στον κάλαθο των αχρήστων όταν δεν τους χρειάζεται πια και επιβιώνει χρόνια τώρα με αυτόν τον τρόπο παρά την πολιτική του ανικανότητα…..

Μεγάλο βέβαια προσόν είναι η έντονη δραστηριοποίηση του στις δημόσιες σχέσεις και η μοναδική του ικανότητα να παρουσιάζει το τίποτα ως το παν!!!!
Εάν ένα τέτοιο πολιτικό θέλουμε οι ευβοείς να μας εκπροσωπεί δεν έχουμε παρά να τον υποστηρίξουμε με σθένος και στις επόμενες εκλογές….. Ave Κλέαρχε…Morituri  te Saloutant!!!! (χαίρε Καίσαρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν)

Νίκος Αγγελής