η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, η αποδόμηση της μεσαίας τάξης και η βιομηχανία μηνύσεων της ΑΕΠΙ



Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύει στα γερμανικά η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online .
«το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε το 2010", 


Το ένα τρίτο είναι άνεργοι

Από το 2009, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30% και ο αριθμός των φτωχών μέσα σε δύο χρόνια, από το 2009 έως το 2011, αυξήθηκε κατά 200,000 αγγίζοντας τα 2,3 εκατομμύρια, σε ένα πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων. Το ένα τρίτο των ανθρώπων είναι άνεργοι.

Αλλά η επιχείρηση της ΑΕΠΙ καλά κρατεί….

Ωστόσο στην Ελλάδα της κρίσης και της φτωχοποίησης η βιομηχανία μηνύσεων της γνωστής ΑΕΠΙ (ιδιωτικής εταιρίας πνευματικής ιδιοκτησίας) συνεχίζεται ως τίποτε να μην έχει αλλάξει στη χώρα….

Πριν λίγες μέρες στα δικαστήρια της Χαλκίδας (αλλά και στα δικαστήρια όλης της χώρας) δεκάδες υποθέσεις καρμπόν εκδικάζονταν με κατηγορούμενους ανθρώπους που έχουν πέσει έξω οικονομικά χωρίς τη δική τους αποκλειστικά ευθύνη….


Οι ποινές καρμπόν ως και οι κατηγορίες….. 3000 ευρώ πρόστιμο και ένας χρόνος φυλάκιση….

Οι δικηγόροι της ΑΕΠΙ κουστουμαρισμένοι, με ψυχρό αίμα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και οι μάρτυρες της εταιρίας επίσης τυποποιημένοι….

Μας δημιούργησε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο μάρτυρας κατηγορίας κρατούσε μια στοίβα ντοσιέ (έναν για κάθε κατηγορούμενο) και έκανε ανάγνωση αυτών που κατέθετε ενώ το δικαστήριο του επέτρεπε αυτή την πρωτοφανή κατά την άποψή μας πρακτική!!!!

Εκτός όμως από την ΑΕΠΙ έχουν εμφανιστεί άλλες δυο εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων που οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι επαγγελματίες εστίασης και ψυχαγωγίας πρέπει επίσης να πληρώσουν…
Θαρρείς και ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί τι γίνεται σε αυτή τη χώρα…

Λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρόνια….. η βιομηχανία μηνύσεων με τη στήριξη της πολιτείας συνεχίζεται…

Λες και τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης πενταετίας….

Η ΑΕΠΙ ζητά συγκεκριμένα ποσά που ζητούσε και στο παρελθόν ενώ πλέον δεν υπάρχουν διαφημίσεις και αυτά που εισπράττει μια επιχείρηση είναι πολύ λιγότερα από αυτά που της ζητούν να πληρώσει με αποτέλεσμα η συνέχιση λειτουργίας της να την επιβαρύνει οικονομικά κάθε μέρα…..

Οι βουλευτές του νομού αλλά και όλης της χώρας κοιμούνται όρθιοι και δεν ακουμπούν τέτοια ζητήματα…

Πριν από κάποια χρόνια η εταιρία αυτή που δεν γνωρίζουμε από ποιους ελέγχεται και τι συμφέροντα εξυπηρετεί κατάφερε να βάλει έναν υπουργό πρώην καλλιτέχνη να κάνει νόμο τις απαιτήσεις της….
Οι εποχές ήταν ανθηρές οικονομικά και το ζήτημα πέρασε αδιαμαρτύρητα και έτσι οι επιχειρήσεις όλης της χώρας δέθηκαν σε μια κόλλα χαρτί από μια καλοστημένη επιχείρηση απομύζησής τους με τη σφραγίδα του νόμου και τις ευλογίες της πολιτείας….

Dura lex sed lex (σκληρός νόμος αλλά νόμος) που έλεγαν και οι Λατίνοι…

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αντέχει πλέον η κοινωνία την εφαρμογή τέτοιων νόμων;;;;

Κανείς δεν αρνείται να καταβάλει τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών εφόσον εκμεταλλεύεται τα τραγούδια τους όμως πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις που να περιγράφουν τις αποδόσεις των πνευματικών δικαιωμάτων αναλόγως των εσόδων που έχει μια επιχείρηση και της σημερινής οικονομικής κατάστασης..

Κάποιος πρέπει να σταματήσει τη δράση αυτής της οργάνωσης (ΑΕΠΙ) πριν καταστραφούν ολοκληρωτικά και οι τελευταίες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων στηρίζεται μεταφορικώς σε μια κλωστή και κυριολεκτικώς σε μια δικαστική απόφαση!!!!!!

Ποιοι όμως θα την σταματήσουν;;;;

Οι Έλληνες πολιτικοί;;;;

η ελληνική δικαιοσύνη ή οι επαγγελματίες που μοιάζουν σαν του μοιραίους του Βάρναλη;;;;

Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα και δέχονται αδιαμαρτύρητα την ποινή της λαιμητόμου και της πυράς από το σύστημα της σημερινής ιεράς εξέτασης που τους έχει ονομάσει μάγους!!!!

Υ.Γ. Καρμπόν κατηγορίες, καρμπόν αποφάσεις, καρμπόν τιμωρίες από την πιο καλοστημένη βιομηχανία μηνύσεων της σημερινής Ελλάδος και την ευγενή στήριξη της ελληνικής πολιτείας… με τις υγείες μας!!!!!