η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ας μην τρέχουν πάλι την τελευταία στιγμή!!!

Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές (πολλοί κάνουν λόγο για το ερχόμενο Καλοκαίρι) γεγονός είναι πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων εκλογών και να κατέλθει στην επερχόμενη εκλογική μάχη με ένα ψηφοδέλτιο κατώτερο των περιστάσεων και της ιστορίας του…
Είναι ηλίου φαεινότερον πως θα πρέπει καταρχήν να αποφύγει το λάθος να ψάχνει για τη σύσταση του ψηφοδελτίου ένα μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση με τον ίδιο τον πρόεδρο να κάνει προτάσεις σε γνωστά πρόσωπα της Εύβοιας και να δέχεται αλλεπάλληλες αρνήσεις καταλήγοντας στο "κλείσιμο" όπως- όπως του ψηφοδελτίου με πρόσωπα τύπου Ματίνας Ρέτσα…
Τέτοιες καταστάσεις  απαξιώνουν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά που πλέον δεν είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά πρωθυπουργός της χώρας και είναι υποχρέωση των συνεργατών του να τον προφυλάξουν από τέτοιου είδους εξευτελισμούς….
Επίσης θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα δυνατά ονόματα της παράταξης της Εύβοιας ανεξαρτήτως της όποιας λοξοδρόμησης τους στην πολιτική τους ιστορία με μοναδικό στόχο η Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει ή να αυξήσει τις δυνάμεις τις στο νομό  , οι οποίες δέχθηκαν στις προηγούμενες εκλογές μεγάλο πλήγμα….
 Όπερ σημαίνει, πρέπει από τώρα να δοθεί η αρμοδιότητα σε ένα ικανό και αμερόληπτο στέλεχος έτσι ώστε να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με την παρουσία τους στη σύσταση ενός δυνατού και αξιόμαχου ψηφοδελτίου….

Δεν πρέπει για παράδειγμα να αποκλεισθούν ούτε η περίπτωση του Κώστα Μαρκόπουλου, ούτε βεβαίως της άστεγης πλέον κομματικά Ουρανίας Παπανδρέου….


Και οι δύο τους αποτελούν δυνατά εκλογικά χαρτιά με προσωπικούς ψηφοφόρους και διεισδυτικότητα στο χώρο του κέντρου λόγω και της ιατρικής τους ιδιότητας….
Αυτά τα δύο πρόσωπα σε συνδυασμό με την παρουσία του Τάσου Λιάσκου- η θητεία του οποίου στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού θα έχει έτι περαιτέρω ενισχύσει την δύναμή του- θα είναι τα τρία δυνατά ατού που η Νέα δημοκρατία πρέπει να επιδιώξει να πλαισιώσουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου….
Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις πρέπει να καταλάβουν πρόσωπα που δεν έχουν κατέλθει ούτε μια φορά στο παρελθόν υποψήφιοι σε εθνικές εκλογές, είναι νέοι, άφθαρτοι, αλλά καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο και στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας…
 Μόνον έτσι κατά την προσωπική και ταπεινή μας εκτίμηση θα γίνει ένα ψηφοδέλτιο που θα μπορέσει με σοβαρότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φέρει ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα αντάξιο της ιστορίας του κόμματος που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παντρεύοντας το νέο με το παλιό , το έμπειρο με το άφθαρτο….
Αν πάλι αφήσουν κάποιον κομματικό γραμματέα που θέλει να τηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες ή κάποιο τοπικό στέλεχος που θα επιδιώξει να καλύψει με δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα στελέχη το ψηφοδέλτιο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον προσωπικό του εγωισμό και τις πολιτικές του ανασφάλειες, η Νέα Δημοκρατία θα έρθει στις επερχόμενες εκλογές πιο πίσω και από το ΠΑΣΟΚ….
Ν.Α.


Υ.Γ. Στην πολιτική δεν χωρούν ούτε προσωπικές αντιπαλότητες ούτε μικροπροσωπικά συμφέροντα….Σημασία έχει ο σκοπός και το αποτέλεσμα!!!
Μπορεί να μη χωνεύουμε τον Κώστα Μαρκόπουλο αλλά εάν είχαμε την ευθύνη κατάρτισης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας θα τον παρακαλούσαμε να συμμετέχει….
 Επίσης θεωρούμε ότι η Ουρανία Παπανδρέου μπορεί να εκλεγεί βουλευτής με οποιοδήποτε κόμμα κατέλθει υποψήφια στην Εύβοια