η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι για το ΤΕΙ»

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΤΕΙ Ψαχνών στέλνει ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς με σαφέστατο μήνυμα ότι οι ρυθμίσεις με ρουσφετολογικά κριτήρια εξαγριώνουν τους πολίτες και τις ανταποδίδουν αναλόγως , ιδιαιτέρως  σήμερα που η ανεργία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι ίδιοι έχουν υποστεί εξοντωτικές  θυσίες…
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που κοινοποιείται σε όλους του βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη, τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς είναι το εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η πρόταση που ανακοινώσατε σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» συνεχίζει να έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που εσείς έχετε διακηρύξει.
Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να κάνατε ένα τόσο μεγάλο λάθος, όταν στείλατε στα δύο Τ.Ε.Ι. έγγραφο και ενημερώνατε ότι το Τ.Ε.Ι. Λαμίας θα απορροφηθεί από το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και μετά από κάποιο διάστημα, περίπου ένα μήνα διαπιστώσατε το λάθος και κάνατε ορθή επανάληψη.
Στην τελευταία μας συνάντηση μας είπατε ξεκάθαρα ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν μπορεί να απορροφηθεί από Παράρτημά του και θα παραμείνει στη θέση του, δηλαδή στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Όμως μετά από λίγες ημέρες ανακοινώνετε τελείως διαφορετικές αποφάσεις.
Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή που γίνεται μία συνολική προσπάθεια, να ξεπεράσουμε νοοτροπίες του παρελθόντος και ενώ το Υπουργείο Παιδείας διακήρυξε καθαρά αυτή την πρόθεση, τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει.
Οι πολίτες έχουν γίνει ιδιαίτερα καχύποπτοι και συζητούν ευρέως ότι τελικά οι διακηρύξεις προθέσεων και η διαβούλευση γίνονται ώστε στο τέλος να κάνουν οι αρμόδιοι ότι θέλουν.
Αν οι τελευταίες ανακοινώσεις σας παραμείνουν όπως δημοσιοποιήθηκαν, τότε είναι απολύτως βέβαιο, ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Στερεά Ελλάδα, συνολικά υποβαθμίζεται.
Όσο και αν μειώσετε τον αριθμό των εισακτέων στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, για να δικαιολογήσετε την έδρα στη Λαμία, οι σπουδαστές δεν οδηγούνται εκεί που εσείς, με τους συνεργάτες σας και τους συναδέλφους σας Υπουργούς, σχεδιάζετε.
Καταφέρατε όμως να πείσετε τους πολίτες της Εύβοιας, εσείς και εκείνοι που σας έπεισαν, για όλα αυτά, ότι ο Νομός της Εύβοιας, «χρησιμοποιείται» και δεν μπορεί να ελπίζει ότι είναι δυνατό να γίνουν ποτέ κινήσεις για την ενσωμάτωσή του στην Περιφέρεια, αφού ούτε την έδρα του Τ.Ε.Ι. της Στερεάς, δέχτηκαν κάποιοι να είναι στη Χαλκίδα κάτι που ήταν αυτονόητο.
Είναι φανερό ότι είμαστε αντίθετοι στις αλλαγές που προτείνετε, αφού άλλωστε είναι ασύμβατες και με τις δικές σας θέσεις.
Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι ρυθμίσεις με εξόφθαλμα ρουσφετολογικά χαρακτηριστικά εξοργίζουν τους πολίτες, οι οποίοι ανταποδίδουν ανάλογα, ιδιαίτερα σήμερα που υποχρεώνονται σε πρωτοφανή ανεργία και εξοντωτικές θυσίες.»