η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Έργα» και ημέρες του Δ. Θωμά


Είναι απίστευτο το πώς ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου προσπαθεί κάθε φορά να  εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά ένα έργο και με ποιο τρόπο το καταφέρνει επιδιώκοντας συχνά πυκνά να βγάλει ακόμα και από τη μύγα ξύγκι… 
Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως δεν πρόκειται για μύγα αλλά για ένα μεγάλο έργο της περιοχής που ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς προσπάθησε επιμόνως και συστηματικά να προχωρήσει παρά τη δυσάρεστη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τα προσχώματα που επιχειρήθηκαν να δημιουργηθούν πριν από τρία χρόνια με την εμφάνιση κάποιας μελέτης από το πολυτεχνείο που δεν ήταν μελέτη αλλά τεχνική έκθεση…. 
Πρόκειται για τον παραλιακό δρόμο Πλατάνας Κύμης ο οποίος καθόσον βρισκόταν στην αρμοδιότητα του δήμου κατέπεσε προκαλώντας ένα άσχημο ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του ποδιού μιας νέας κοπέλας…

Πολύ μελάνι έπεσε από την πλευρά του δημάρχου Δημήτρη Θωμά που προσπάθησε απεγνωσμένα να μεταθέσει τις ευθύνες στον τότε νομάρχη Θανάση Μπουραντά μέχρι που αποφάνθηκαν τα ελληνικά δικαστήρια καταδικάζοντας το δήμο Κύμης….
Εν συνεχεία η αρμοδιότητα του δρόμου πέρασε στην περιφέρεια και ξεκίνησε ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για την τάχιστη πραγματοποίηση της μελέτης και την δημοπράτηση ενός τεράστιου έργου σε μια εποχή που η χώρα βρισκόταν στο κατώφλι της χρεοκοπίας… 
Το πιο σπουδαίο έργο που έχει να παρουσιάσει ο Δημήτρης
 Θωμάς στην Κύμη είναι οι λαϊκές συνελεύσεις

Τότε άρχισε να χαλάει το φανάρι του δρόμου και ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς προκαλούσε αλλεπάλληλες λαϊκές συνελεύσεις παρουσιάζοντας μια τεχνική έκθεση του πολυτεχνείου Πατρών ως το «μάνα εξ ουρανού» που θα έλυνε εν μια νυκτί το πρόβλημα της καθυστέρησης…. 
Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν με πολύ προσπάθεια και δουλειά από τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Εύβοιας με  αποτέλεσμα το μεγάλο έργο αποκατάστασης του δρόμου να ξεκινήσει και να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς…. 
Κάπου εδώ εμφανίζεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των συσκέψεων της περιοχής και με αλλεπάλληλα δελτία τύπου μας πληροφορεί ότι παρέα με την αντιδήμαρχο Αρετή Μπάτσα και με κανά δυο συνεργάτες του επιπλέον , παρακολουθούν στενά τις εργασίες και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών….
Για ακόμη μια φορά όπως είθισται τα τελευταία χρόνια στην Κύμη γίνεται προσπάθεια να παρουσιασθεί ένα έργο της πρώην Νομαρχίας ως «έργο Θωμά»….
 Οτιδήποτε θετικό γίνεται στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια ο κύριος Θωμάς προσπαθεί να το παρουσιάσει ως αποτέλεσμα πίεσης και προσπάθειάς του ενώ για ότι αρνητικό ευθύνεται ξεκάθαρα ο κακός Μπουραντάς και οι άλλοι!!!!!
 Την τακτική της πολιτικής σουπιάς την συνεχίζει ο δήμαρχος Κύμης ρίχνοντας και σε αυτή τη εξέλιξη πολύ μελάνι δια των δελτίων τύπου που εκδίδει με προφανέστατο σκοπό να πείσει τους πολίτες και πάλι ότι «χάρη σε εκείνον το έργο ξεκίνησε και προχωρά τάχιστα»…. 
Ο κόσμος της Κύμης και του Αλιβερίου γνωρίζει όμως πολύ καλά πλέον ότι ο Δήμαρχος μόνο σε ορισμένα πράγματα είναι καλός….

Στη δημιουργία συσκέψεων, στο στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων καταδίκης των  «άλλων» και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης!!!!