η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ματίνα η σταθερή αξία της χώρας


Λίγο πριν αναλάβει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου «ανέβηκε» ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε –ως είθισται- την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας…. 
Στο μεγάλο τραπέζι είχαν από νωρίς καθίσει όλα τα μεγάλα κανάλια , οι πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικοί σταθμοί, και οι μεγάλες εφημερίδες με τους ανταποκριτές τους…
 Το κλίμα ήταν θετικό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε να απολαμβάνει την αποδοχή των εκπροσώπων του τύπου όπως συνήθως γίνεται όταν είσαι στην αντιπολίτευση και εύκολα βρίσκεις λύσεις και λεφτά για όλα…
 Η συνέντευξη είχε σχεδόν ολοκληρωθεί αφού γινόταν και η τελευταία ερώτηση από τους παριστάμενους εκπροσώπους των μεγάλων Μ.Μ.Ε όμως πράγματι το τέλος ήταν ΣΧΕΔΟΝ….
 Αφού έκλεισε ο μεγάλος κύκλος των ερωτώντων ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας μια ακόμη ερώτηση…
 «Χαίρεται κύριε πρόεδρε ονομάζομαι Ματίνα Ρέτσα είμαι από το ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας "κόσμος" και θέλω να σας ρωτήσω τι σκοπεύετε να κάνετε με την αύξηση της ανεργίας από την οποία ιδιαίτερα η πατρίδα μου η Εύβοια τον τελευταίο καιρό δοκιμάζεται έντονα»… 


Φυσικά σε τέτοιου είδους διαδικασίες υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο δεν λαμβάνουν το λόγο ανταποκριτές περιφερειακών μέσων διότι θα συνέρεαν κατά εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αποσπάσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας από την απευθείας και πανελλαδικής αναμετάδοσης συνέντευξη….
 Στην περίπτωση της κυρίας Ρέτσα όμως έγινε αυτό που λένε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…. 
Ο κύριος Παπανδρέου με φυσικότητα δέχτηκε την ερώτηση σαν να του την απηύθυνε ένα πολύ οικείο πρόσωπο…. 
Έκπληξη ένιωσαν μόνο οι ευβοείς αλλά και θαυμασμό που μια ανταποκρίτρια της Εύβοιας είχε τον τσαμπουκά να πάει στη Θεσσαλονίκη και να απευθύνει προσωπικά ερώτηση στον Παπανδρέου…. 
Από τότε η κυρία Ρέτσα όχι μόνο δεν έκρυψε την σχέση της με τον Προσωπικό αστυνομικό φρουρό του Γεωργίου Παπανδρέου (Παναγιώτη) αλλά θα έλεγε κανείς ότι την καλλιέργησε κιόλας με δημόσιες εμφανίσεις στον τόπο καταγωγής της το Αλιβέρι…. 
Η Ματίνα λόγω αυτής της γνωριμίας μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μια άνεση στην επικοινωνία με τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου που ήταν πλέον πρωθυπουργός της χώρας….
Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού σχετίζονταν και δεν το έκρυψε ποτέ και σε κανέναν με τον άνθρωπο που ήταν η σκιά του πρωθυπουργού και τον προστάτευε σε κάθε του βήμα!!!
Τα χρόνια πέρασαν το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία ενώ η σχέση της Ματίνας με τον Παναγιώτη δεν γνωρίζουμε αν άντεξε στο χρόνο.
 Ο Σαμαράς Κατήγγειλε το μνημόνιο και τον Παπανδρέου, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την έλλειψη διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα, ήρθε το ένα Ζάππειο πίσω από το άλλο από το ένα μέχρι το τρία, ο Αντώνης έγινε πρωθυπουργός και τίποτα στην Ελλάδα δεν άλλαξε υπέρ του Ελληνικού λαού…. 
Τα χαράτσια παρέμειναν, η ανεργία αυξήθηκε, ο λαός συνέχισε να δέχεται ελεημοσύνες από διάφορους τυχάρπαστους ελεήμονες που θέλουν με κάθε ευκαιρία να του μοιράζουν τρόφιμα για να τους φωτογραφίζουν   ως ευεργέτες του Ελληνισμού… Και όταν λέμε τίποτα απολύτως δεν άλλαξε... εννοούμε ΤΙΠΟΤΑ!!!!

 Μέχρι και η Ματίνα Ρέτσα εξακολουθεί να ανεβαίνει τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου αυτή τη φορά όχι ως φίλη και γνωστή του σωματοφύλακα του πρωθυπουργού, αλλά ως ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ (με τι σπουδές δημοσιογραφίας;;;;) και ως συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου….
Τώρα γνωρίζουμε ίσως το μοναδικό λόγο που θα πρέπει να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές…. 
Για να μπορεί η Ματίνα Ρέτσα να συνεχίζει να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου!!!!Η