η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Περίσσευμα λαϊκισμού

Είδαμε μια συνέντευξη του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Βεργέτη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και θαυμάσαμε το συλλογισμό του….
 Αναφέρθηκε εφ'όλης της ύλης σε Επιμελητήριο, Αυτοδιοίκηση, Ελληνική Οικονομία καθώς όπως φαίνεται έχει άποψη επί παντός του επιστητού…. 
Βεβαίως ορισμένες από τις θέσεις του παρουσιάζουν περίσσευμα λαϊκισμού….
Παραδείγματος χάριν: Είπε ότι είδε την εξέλιξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιά δη τους οποίους θαύμαζε παλαιότερα  αλλά αποδείχθηκε ότι εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις και τα αξιώματά τους για προσωπικό όφελος και αναρωτήθηκε… «Μόνο σε άλλους δήμους και άλλους νομούς συμβαίνουν αυτά;;;
άρα θα συμβαίνουν και στο νομό μας….
Ο συλλογισμός του μου θύμισε την απλοϊκή και ισοπεδωτική συλλογιστική… 
Ο αστυνομικός είναι «όργανο», το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι….

Παρατήρηση: Δεν σημαίνει κύριε Βεργέτη μου, πως εάν πιαστεί ένας έμπορος για τοκογλυφία ότι όλοι οι έμποροι είναι τοκογλύφοι….

Επί πλέον όσα αναφέρατε για το επιμελητήριο και υπονοήσατε για κάποια τράπεζα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής…. 
Στο επιμελητήριο στηρίξατε τον συνδυασμό Κούτα που δημιουργήθηκε από το "γινάτι" κάποιας κυρίας που ήθελε να παραστήσει τον τοπικό παράγοντα με αποτέλεσμα να ξαναβγεί ο Σίμωσης....
ενώ για κάποιο πιστωτικό ίδρυμα θα έπρεπε (και είχατε υποχρέωση)να έχετε πολύ καιρό πριν προχωρήσει σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές εάν υπάρχει κάτι που θεωρείτε επιλήψιμο!!!!!!

Υ.Γ. Το πρόβλημα στην Αυτοδιοίκηση δεν είναι πάντοτε στο τι ηγεσίες εκλέγονται αλλά και στο επίπεδο των απλών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων!!!!