η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Γιάννης Σιαγιάννης απογυμνώνει με επιχειρήματα το Δημήτρη Θωμά για τη λάσπη που έριξε για το RDF στο Θανάση Μπουραντά

Όσοι πίστευαν ότι η πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου θα συνοδευόταν από γόνιμη παραταξιακή αντιπαράθεση αλλά και ανάδειξη των συσσωρευμένων προβλημάτων του Δήμου με ταυτόχρονη υπόδειξη τρόπων επίλυσης και υπέρβασης, διαψεύδονται.

Οι όποιες προσπάθειες των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για την ανάδειξη ενός ώριμου, μεστού, σοβαρού και επαρκούς αναπτυξιακού λόγου και προοπτικής, προσκρούουν στην γκρίζα μηδενιστική λογική του Δημάρχου κ. Θωμά.

 Η απουσία του από κάθε απόπειρα παραγωγικού αναπτυξιακού έργου στον τόπο και ταυτόχρονα η παρουσία και «πολιτική συντήρησή» του έως σήμερα, με ό,τι πιο λαϊκιστικό, πολωτικό και διχαστικό ξεδιπλώνει, με στόχο την πολιτική του διάσωση η οποία βεβαίως ουδόλως ταυτίζεται με τα συμφέροντα του τόπου -, χαρακτηρίζουν την προεκλογικά «φτωχή» πολιτική του παρουσία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή τη περίοδο συνεχίζει ο κ. Θωμάς την γνωστή του οικεία τακτική. Δεν είναι λίγες οι φορές που με τόση ευκολία κάνει το άσπρο, μαύρο.

Που προσπαθεί να ευτελίσει θεσμούς και να προσβάλει πρόσωπα, όπως αυτό του υποψ. Δημάρχου της Συμπολιτείας με σημαντικότατη παρουσία στα κοινά του Νησιού μας, της Ευβοίας.

Μεταξύ των πολλών απρεπειών, σημειώνω ενδεικτικά απόσπασμα απ΄το Δελτίο τύπου του κ. Θωμά στις 4/5/2014.

«Γιατί κ. Μπουραντά μεθοδεύσατε την μεθόδευση της άδειας καύσης του RDF στην ΑΓΕΤ, κόντρα στις αποφάσεις των περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου των φορέων και των πολιτών; Γιατί μετά από αυτή τη μεθόδευση σας ξήλωσε ο Περιφερειάρχης και είστε ένα χρόνο τώρα χωρίς αρμοδιότητες;"

Πέρα απ΄την προκλητικά χαμηλή ποιότητα γραφής, έκφρασης, και στρέβλωσης της ουσίας των γεγονότων, χρήσιμες για τους πολίτες που «βομβαρδίζονται» από την γκρίζα προπαγάνδα του κ. Θωμά είναι οι παρακάτω παρατηρήσεις:

1) Είναι αλήθεια ή όχι, κ. Θωμά, ότι συρθήκατε σε Δημ. Συμβούλιο για το θέμα του RDF απ΄την Αντιπολίτευση;

2) Είναι αλήθεια ή όχι ότι το θέμα για σας δεν υφίστατο για περίπου πάνω από ένα χρόνο, επιμελώς δε στα Δημοτικά Συμβούλια καλυπτόσασταν πίσω από τις αποφάσεις φορέων του 2010, έτσι ώστε να μην εκτεθείτε;

3) Είναι αλήθεια ή όχι ότι στην σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, παριστάμενος Περιφερειακός Σύμβουλος, εκπροσωπώντας Περιφέρεια και Αντιπεριφερειάρχη ταυτίστηκε με τις θέσεις των φορέων της περιοχής;

4) Είναι αλήθεια ή όχι ότι το Γραφείο Δόμησης Κύμης στο οποίο είστε πολιτικός προϊστάμενος εξέδωσε την άδεια για την καύση του RDF στην ΑΓΕΤ;

5) Αν κατά τους ισχυρισμούς σας εξεδόθη γιατί ήταν «όλα τα δικαιολογητικά ήταν εντάξει», αυτό γιατί δεν πρέπει να ισχύει και για άλλους τομείς της Διοίκησης;

Πώς ένα πρόβλημα εξόχως «πολιτικό και περιβαλλοντικό» το μετατρέπεται σε πρόβλημα της Διοίκησης που προϊστανται Αυτοδιοικητικοί σας αντίπαλοι.

6) Κατά τη λογική σας λοιπον, είστε πρωτεργάτης της «μεθόδευσης» χορήγησης της άδειας καύσης του RDF αφού εκδώσατε την σχετική οικοδομική άδεια , αυτό δε ενισχύεται από το γεγονός ότι αρνηθήκατε την συζήτηση που σας ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν «εκδώσετε» αυτήν ακριβώς την περιβόητη άδεια.

7) Είναι αλήθεια ή όχι ότι – μετά από καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου – το Γραφείο Δόμησης επιχείρησε δύο (2) φορές να πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο της ΑΓΕΤ για την διαπίστωση των καταγγελλομένων, δώσατε τηλεφωνική εντολή να αποχωρήσουν κακήν-κακώς απ΄το χώρο. Γιατί το πράξατε; Σε ποιες πιέσεις υποκύψατε; Γιατί ακυρώσατε την διοικητική αυτοτέλεια μιας Υπηρεσίας η οποία σαφώς έχει Δημόσιο χαρακτήρα και λειτουργία και όχι «ιδιωτικό»;

8) Ποιο είναι το ύψος των εισπραχθέντων ανταποδοτικών αλλά και των χορηγιών της ΑΓΕΤ στο Δήμο;

Ποιο το σύνολο και που αυτά διατέθηκαν; Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν!

9) Γιατί ταυτίζεστε με τον Βοιωτό κ. Περγαντα; Ναι, τον κ. Περγαντά που χορήγησε την άδεια καύσης RDF στον ΤΙΤΑΝΑ.

Γιατί τον διαχωρίζετε επιμελώς;

Επειδή έτσι σας συμφέρει προεκλογικά ή επειδή σας συνέδραμε διαχρονικά στο «φιάσκο» σας των απορριμμάτων που κόστισε πολλαπλώς στην περιοχή;

Πώς είναι δυνατόν να χωρίζατε τεχνητά σε «δουκάτα» την ενιαία δομή της Περιφέρειας αλλα και της αρμοδιας Αποκεντρωμενης Διοικησης;


Απόδειξη του αυτονόητου της ενιαίας δομής και του συσχετισμού διαφορετικών επιπέδων Διοίκησης είναι και το έγγραφο – μεταξύ και άλλων που διαθέτουμε – που δίδουμε σήμερα στην Δημοσιότητα. Έγγραφο όπου με εντολή της κ.Γερακουδη, επικυρώνεται απ΄τον Δ/ντη της Περιφέρειας η απόφαση συλλογικών οργάνων για την χορήγηση παρέκκλισης ύψους στο κτήριο καυστήρα της ΑΓΕΤ.

Γιατί αντιδράτε στοχευμενα και όχι και κατά της κ. Γερακουδη; Ισως επειδή υπήρξε αρκούντως, πολιτικά γενναιόδωρη προς εσάς;

Τι τελικά ισχυρίζεστε κ. Θωμά;
 Ότι ο κ. Βασίλειος Παππάς κάνει απ΄ ευθείας αναθέσεις στον γιό του σαν Αντιδήμαρχος χωρίς εσείς να το γνωρίζετε;

Μην ασχολείστε λοιπόν απρεπώς και αναρμοδίως με τα εσωτερικά προβλήματα της Περιφέρειας – που ουδείς γνωρίζει επακριβώς την ουσία τους – και μην ξεχνάτε ότι είστε Ευβοέας!

Ένα είναι βέβαιο κ. Θωμά.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης και της θέσης.
Μ΄αυτές κρίνεται απ΄τους πολίτες. Στις θέσεις και στις πράξεις μόνο, κρίνεται η διαπάλη των ιδεών και της τοπικής Δημοκρατίας για την Ανάπτυξη του τόπου.

Κάθε συνταγή στρέβλωσης, σπίλωσης, αλλοίωσης και στραγγαλισμού των θέσεων της αντίπαλης πλευράς δεν προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο και αποτελεί δραστική υποβάθμιση του πολιτικού μας πολιτισμού.

Σ΄ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε…

Να σπάσουμε τα συστήματα…

Ειδικά δε στην περιοχή μας το σύστημα έχει τα χαρακτηριστικά της αδιαφάνειας, της κατάχρησης εξουσίας, της πελατειακής εξάρτησης, της αλαζονείας, της πόλωσης, του διχασμού, του εγώ και οχι του εμείς.

Του δημαγωγικού εντυπωσιασμού και της αναπτυξιακής απραξίας και εγκατάλειψης των οικισμών του Δήμου μας…

Αναζητήστε τον «ηγέτη» αυτού του συστήματος κ. Θωμά!!!

Υ.Γ. Μήπως με την ευκαιρία θα έπρεπε να μας απαντήσει ο κ.Δημαρχος γιατί ο εργολήπτης μαζί με τα μηχανήματα του, εγκατέλειψαν το έργο της Ανάπλασης της πλατείας της Κύμης;