η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Εβίβα»


(Από αριστερά προς δεξιά) Άλκης Παναγιωτίδης (ηθοποιός) Δημήτρης Νάκος (σκηνοθέτης), Γιώργος Κοτανίδης (ηθοποιός) Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης (παραγωγός, ιδιοκτήτης της εταιρίας T-Short) και Αμέρισσα Μπάστα σκηνοθέτης.


Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας παραγωγής μικρού μήκους της εταιρίας Τ-ShOrt σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νάκου και Αμέρισσας Μπάστα.
Η ταινία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και κινηματογραφήθηκε σε επιλεγμένες τοποθεσίες της περιοχής.

Το πρωταγωνιστικό τρίο, που αποτελείται από τους Γιώργο Κοτανίδη, Άλκη Παναγιωτίδη και Δημήτρη Πιατά, πλαισιώθηκε από την Ζωή Νικολοπούλου, ενώ σε μικρό χαρακτηριστικό ρόλο εμφανίζεται η Χριστίνα Θωμαΐδου.

Η ταινία είναι μια κοινωνική κωμωδία με στοιχεία road movie. Συγκεκριμένα παρακολουθούμε το ταξίδι δυο φίλων προς το χωριό του τρίτου φίλου τους με σκοπό να παρευρεθούν στην κηδεία του. Μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις καθυστερούν τους φίλους από την έγκαιρη άφιξη στον προορισμό τους και τούς οδηγούν τελικά σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και επαναπροσδιορισμού της σχέσης τους και των αξιών της φιλίας και της ζωής.


Η σκηνοθέτης Αμέρισσα Μπάστα κατάγεται από την Κύμη της Εύβοιας και μαζί με τον Δημήτρη Νάκο, λάτρη επίσης της περιοχής, την οποία επισκέπτεται επί σειρά ετών για διακοπές, πραγματοποίησαν το όνειρό τους να γυρίσουν μια ταινία στην περιοχή. 

Η ταινία βρίσκεται σε στάδιο post production, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της θα προωθηθεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.