η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βασιλεύει η πολιτική βολέµατος ηµετέρων



Λαβράκι θα έβγαζε η ΕΥΠ από τις τηλεφωνικές συνοµιλίες

Αλήθεια, ο Κώστας Καραµανλής πόσες φορές ενηµερώνεται την εβδοµάδα από τον γ.γ. του Υπουργικού Συµβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, για τα σχέδια του Μαξίµου;

∆ιαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι οι παρέες φιλοδοξούν να γράφουν ιστορία όταν έρχονται στην εξουσία.
 Στην Ελλάδα η προβολή της αξιοκρατίας αποτελεί το παραπλανητικό επιχείρηµα της ηθικοπλαστικής φλυαρίας των εκάστοτε κυβερνώντων, για να βολεύονται από την πίσω πόρτα φίλοι, γνωστοί, κουµπάροι, συγγενείς, εραστές και ερωµένες, συναγωνιστές και σύντροφοι, παλιοί συµφοιτητές και ανερχόµενοι κοµµατάρχες, εν όψει εκλογικών αναµετρήσεων.

Ο κάθε πολίτης µπορεί να βρεθεί αντιµέτωπος µε τον εφιάλτη της ανεργίας, αλλά κανένας πολιτευτής ή χρήσιµος γνωστός υπουργού δεν θα βιώσει την επαγγελµατική ανασφάλεια. Εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις µεταξύ των κοµµατικών εισβολέων στο κράτος και στους δηµόσιους οργανισµούς ή τα άγνωστα ραντεβού τους, σίγουρα θα ανακάλυπτε πως κορυφαίοι αξιωµατούχοι τακτοποιούν «ηµετέρους» σε διάφορα κυβερνητικά πόστα. 
Τον κουµπάρο υπουργού που µοιράζει τη διαφηµιστική πίτα σε µεγάλο οργανισµό, την ερωµένη του εκάστοτε γενικού κοµµατάρχη που κουµαντάρει τις τύχες της χώρας, αδέλφια που χαράσσουν ακόµη και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, πολιτικά τέκνα που βολεύονται σε ανήλιαγες θέσεις, ώστε να µην αποτελούν ευδιάκριτο στόχο, ζωντοχήρες που συνωστίζονται σε ισχυρά πολιτικά γραφεία για να µη χάσουν την αίγλη της επαφής µε την εξουσία. Και πολλά ακόµη. 
Ο Κ. Σηµίτης έλεγε ότι αυτή είναι η Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να την αλλάξει προς το καλύτερο. Ισως γιατί µια άλλη Ελλάδα δεν ταιριάζει στη νοοτροπία του υφιστάµενου πολιτικού συστήµατος.

Parapolitika.gr