η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δολοφονήθηκαν δυο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο… Χαροπαλεύει ένας ακόμη νέος…. Χτύπημα αποσταθεροποίησης που θυμίζει σέχτα και Επαναστατικό αγώνα



Δύο άτομα πάνω σε μηχανή εκτέλεσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές κλίνουν πλέον στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, και όχι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κάνοντας λόγο για επαγγελματικό - οργανωμένο χτύπημα. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες, με τους δράστες να είχαν αποκλειστικό σκοπό να σκοτώσουν. Βασικό ρόλο στις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η αντιτρομοκρατική.

Βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Η δολοφονία, με δυο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία που δίνει μάχη για τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, σημειώθηκε στις 7.20 το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαύρου χρώματος μεγάλου κυβισμού πυροβόλησαν από πολύ κοντινή απόσταση   τους τρεις νέους έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Ηρακλείου 426.

Μια μοτοσικλέτα ίδιας μάρκας με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση βρέθηκε τρία στενά από το σημείο του χτυπήματος, ενώ μια δεύτερη στο Μαρκόπουλο.

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο προσομοιάζει σε ορισμένα στοιχεία με τον τρόπο που χτυπούσε η Σέχτα Επαναστατών και σε άλλα σημεία με τον τρόπο όπου κινούνταν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Το γεγονός αυτό κάνει τις αρχές να ερευνά το ενδεχόμενο το χτύπημα να έχει να κάνει με μια οργάνωση που ανασυγκροτήθηκε από τις στάχτες του Επαναστατικού Αγώνα ή να πρόκειται για επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την ομάδα αυτή βρίσκονται κάποια μέλη παλιών οργανώσεων.

Τα στοιχεία της επίθεσης που προσομοιάζουν με αυτά της Σέχτας Επαναστατών,  είναι τα εξής: Οι δράστες αιφνιδίασαν τα θύματα και άδειασαν τις γεμιστήρες κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τη Σέχτα. Επίσης, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή είναι η μοναδική οργάνωση αντάρτικου πόλης που έχει πραγματοποιήσει εν ψυχρώ δολοφονικές επιθέσεις.

Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία που θυμίζουν Επαναστατικό Αγώνα αλλά και την πιθανή διάδοχη οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είναι τα εξής: Ως αντεκδίκηση στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, «χτύπησαν» σχεδόν δύο μήνες αργότερα το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό των ΜΑΤ Διαμαντή Ματζούνη.

Η δολοφονία των δύο νέων έξω από τα γραφεία της ΧΑ έγινε λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Επίσης, η Ο. Λ. Α, ήταν η μοναδική τον τελευταίο χρόνο οργάνωση που είχε την επιχειρησιακή δυνατότητα μετά την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού να οργανώσει ένα τέτοιο χτύπημα.