η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πως αναγνωρίζουμε τουs Συριζαίους τώρα που λούφαξαν;



»Βλέπω στάτους που πανηγυρίζουν διότι βλέπουν τον σύριζα να υφίσταται ήδη το πολιτικό κόστος των μέτρων που αναγκάζεται να παίρνει.

Αναζητάτε συριζαίους στο ΦΒ ή στις παρέες σας και δεν βρίσκετε, και συμπεραίνετε ότι λουφάζουν διότι μέσα τους βράζουν από οργή για την απάτη που τους έστησε το γελαστό παιδί;

Εγώ θα έλεγα: συγκρατήστε τα άλογα σας. Είναι τόσο νωρίς ακόμα…


Αν δεν
βλέπετε συριζαίους να εκδηλώνονται, αυτό δεν σημαίνει ότι έπαυσαν να στηρίζουν. Ίσως εσείς δεν διαθέτετε το εκπαιδευμένο μάτι να τους αναγνωρίζετε, ή ακόμα και να μην θέλετε κατά βάθος να τους αναγνωρίσετε.

Ο τυπικός συριζαίος σήμερα είναι undercover. Δεν πολυφωνάζει, δεν πολυφανατίζεται, δεν πολυεκδηλώνεται.

»Ξαπλώνει χαμηλά», laying low όπως θα λέγαμε στα εγγλέζικα, διότι τώρα διαπράττει το έγκλημα και θέλει ησυχία.

Δεν έχει λόγους να προκαλεί και να καρφώνεται. Αυτός είναι εξουσία τώρα, έχει το δοβλέτι – η λέξη είναι τουρκική και παραπέμπει όπως ξέρουμε στη μακαριότητα και την ευδαιμονία, όχι στις ευθύνες που συνεπάγεται το άρχειν και το διοικείν.

Νέμονται το κράτος τώρα, ρουφούν τις τρυφερές ρώγες του, όπως κακή ώρα οι καθαρίστριες που διορίστηκαν υπάλληλοι σε δικαστήρια.

Ο ευνοημένος και νικητής δεν κομπάζει, δεν τραβάει την προσοχή, δεν θριαμβολογεί, διότι η ελληνική παράδοση συνδέει την επίδειξη και την κομπορρημοσύνη με τη γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι. Άσε τους φιλελέδες να σκούζουν από το κακό τους, εμείς τρυγάμε…

Ο τυπικός συριζαίος αποκαλύπτεται από τη σιωπή. Οι σιωπές ενίοτε είναι εκκωφαντικές, πιο εύγλωττες από τις φωνές.

Όταν βλέπεις κάποιον να μη σχολιάζει από την επικαιρότητα παρά μόνο »το δράμα των προσφύγων», χωρίς να σπαταλά λέξη για τους κατρουγκαλοφίληδες, δεν θέλει να είσαι Αϊνστάιν για να καταλάβεις πού κινείται πολιτικά.

Όταν κάποιος δεν αντιδρά στην πολιτική συζήτηση που του ανοίγεις και οχυρώνεται πίσω από συμψηφιστικές μπούρδες (»έλα μωρέ όλοι ίδια σκατά είναι, τι τα θες»), looks like a good bet ότι έπεσες σε τσιπροφρουρό.

Δεν χρειάζεται να είσαι Λαζόπουλος και να βριζοκοπάς για να είσαι συριζαίος.

Οι περισσότεροι είναι αθόρυβοι, μουλωχτοί.

Δώστε προσοχή στα σημάδια.

Όταν κάποιος αποφεύγει την πολιτική κουβέντα και το γυρνάει σε κοινωνικές μαλακιούλες,

όταν καταφεύγει σε γενικευτικές παπαρολογίες (»όλα είναι αποφασισμένα από τους έξω, εμείς τελειώσαμε, δεν έχει σημασία ποιός είναι πάνω»),

όταν λέει »κάτσε να δούμε πώς θα πάει το πράγμα»,

όταν διακηρύσσει »εγώ τους σιχάθηκα όλους»,

είναι συνήθως συριζαίος που έχει φορέσει το φερετζέ και σε κοροϊδεύει στα μούτρα σου.»


Το παραπάνω «πόνημα» αλιεύτηκε από το φέισμπουκ, και παρ’όλο που προσωπικά έψαξα να βρω την αρχική πηγή (ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ πάντα μα πάντα έχει τις πηγές με λινκ), δεν βρήκα άκρη, οπότε το δημοσιεύουμε ως «ανωνύμου τινός Έλληνος».
Ανωνύμου τινός Έλληνος



realpolitics