η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Που ήταν σήμερα οι μπαχαλάκηδες της Χαλκίδας;;;;



Από το ξέσπασμα της κρίσης πέρασαν έξι χρόνια.... 
Οι παρελάσεις της Χαλκίδας έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης...
Ταξιτζήδες έβαζαν γερμανικές σημαίες στα αυτοκίνητά τους... Μπουλούκια από συριζ(φαρισ)αίους μπαχαλάκηδες "κατέβαιναν" με πανό και προπηλάκιζαν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και τους τοπικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης σε ένα αντιεξουσιατικό ντελίριο με μπόλικο μνημόνιο και έξτρα άρνηση ψήφισης μέτρων κατά των πολιτών.. 

Οι διαμαρτυρίες είχαν απόλα....



 Κατσαρόλες να χτυπάνε πολύχρωμα πανό που μας καλούσαν να αντισταθούμε, ντουντούκες συλλήψεις  γιαούρτια, αυγά ,  (πατάτες μουστάρδα, τζατζίκι, ντομάτα, γύρο...αυτό είναι από αλλού!) κλπ.κλπ.

Αυτό που δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια ήταν εξέδρα των επισήμων.... 

Για να μην προκαλούνται οι τοπικοί μπαχαλάκηδες οι εξέδρες είχαν κατέβει και οι επίσημοι προσκεκλημένοι (εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών)βρισκόντουσαν στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους πολίτες... 

Στη φετινή παρέλαση τα πάντα είχαν επιστρέψει στη προ κρίσης εποχή... 

Παρά την υπογραφή του χειρότερου μνημονίου στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, τη συνέχιση των δυσβάσταχτων μέτρων για τους πολίτες, την επίπονη παράταση της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, οι μονίμως διαμαρτυρόμενοι στις παρελάσεις είχαν –ώ του θαύματος – εξαφανιστεί!!! 

Η Εξέδρα τοποθετημένη στη θέση της και πάνω να καμαρώνει σαν το Παγόνι (όχι το Χρήστο που ήταν και αυτός εκεί) ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου...

 Ο άνθρωπος που με την υπογραφή του παραλίγο να ματαιώσει την ανέγερση του διοικητηρίου Εύβοιας... 

Που βρισκόταν πίσω και δίπλα σε κάθε διαμαρτυρία.. και από κάτω τα κορόιδα οι Χαλκιδέοι να τον χειροκροτούν.... 

άιντε θύμα άντε ψώνιο... άντε σύμβολο αιώνιο.. αν ξυπνήσεις μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς.... 

Οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη και η φωνή του Νίκου Ξυλούρη  στη μπαλάντα του κυρ Μέντιου στριφογύριζαν για άλλη μια φορά στο μυαλό μας βλέποντας αυτή την σουρεαλιστική εικόνα της πραγματικότητας!!!!

Νίκος Αγγελής