η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Παράσημο Ολάντ σε Μεϊμαράκη για την προσφορά του στη γαλλική γλώσσα






Ο Φρανσουά Ολάντ, καρφιτσώνει την ανώτατη τιμητική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, στο πέτο του Vaggelis Meimarakis


Το περίφημο Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε ο Γάλλος πρόεδρος στον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την τεράστια συνεισφορά του στον εμπλουτισμό και τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας στη χώρα μας



«Οφείλουμε πολλά στον άνθρωπο που έχει βοηθήσει όσο κανένας άλλος στην ανάδειξη των γαλλικών ως δεύτερη γλώσσα των Ελλήνων, προσθέτοντας λέξεις που ακόμα και οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν γνωρίζουν».


Με τα λόγια
αυτά, και εμφανώς συγκινημένος, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τίμησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε μια επίσημη τελετή που έγινε χθές στο μέγαρο των Ηλυσίων.

Στην τελετή δεν παραβρέθηκαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μολονότι είχαν προσκληθεί για να τονίσουν σε όλους την ενότητα της παράταξης.



Από την πλευρά του πάντως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισήμανε ότι τα γαλλικά είναι από παλιά η γλώσσα που προτιμούν οι Έλληνες αστοί, για να εκφράσουν μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για το κίνητρο που του έδωσε προκειμένου να ανακαλύψει νέες λέξεις.


Ν.Ζαχαριάδης
protagon