η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Είδες το τυράκι αλλά αγνόησες τη φάκα – Μετεκλογικά «δώρα» Τσίπρα για ΕΝΦΙΑ, τέλη Ι.Χ. και θέρμανση

Χαράτσια και νέες μεγάλες περικοπές ανεβάζουν στα 9,5-10 δισ. τον λογαριασμό των μέτρων που η κυβέρνηση θα λάβει ως το τέλος του 2016.




Αν και με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε τη Δευτέρα έβαλε στόχο να εξοικονομήσει 6,4 δισ. ευρώ σε 14 μήνες, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν κλειδώσει και θα ανακοινωθούν μέτρα συνολικού ύψους τουλάχιστον 3,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα αποτυπωθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο.

Χαμένοι από το μπαράζ των νέων μέτρων βγαίνουν νοικοκυριά, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι αγόρασαν πρόσφατα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.



Στα μέτρα
που εξετάζονταν όλο το Σαββατοκύριακο και θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται από αύριο περιλαμβάνονται και σχέδια για:
Πλήρη κατάργηση (αντί μείωσης κατά 50%!) στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που ελάμβαναν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Στόχος του μέτρου είναι να εξοικονομηθούν συνολικά 210 εκατ. ευρώ, αντί για 105 εκατ. που προέβλεπε η συμφωνία με τους δανειστές, τα οποία θα διατεθούν ως δημοσιονομικά αντίμετρα για να μειωθεί ή να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα σχολεία ή, ακόμα, και για να μειωθεί κατά τι ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.
Αυξήσεις στο τέλος επιτηδεύματος, με παράλληλη απαλλαγή όσων έχουν μηδαμινά εισοδήματα μέσα στη χρονιά.
Αλλαγές των τελών κυκλοφορίας για να πληρώνουν περισσότερα (έως και τα διπλάσια) οι ιδιοκτήτες οχημάτων με υψηλούς ρύπους προκειμένου να ελαφρυνθούν εκείνοι με παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα.

real opinions