η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ο διάλογος για τους σταθμούς Μεταφοράς αποριμμάτων στο δήμο Κύμης Αλιβερίου έχει εξαντληθεί....Πρέπει να βρεθεί λύση παρά την προσπάθεια παραπληροφόρησης από την πλευρά του Θωμά!!!




Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,Κύμης Αλιβερίου συζητήθηκε το θέμα των Σταθμών Μεταφοράς απορριμμάτων ΣΜΑ, με την παρουσία διαμαρτυρόμενων Πολιτών κυρίως από την περιοχή Οξυλίθου και από τα γύρω χωριά.



Όπως σημειώνεται
σε ανακοίνωση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά...


«Από την συζήτηση, άλλα και από τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με αρκετούς παρεβρισκόμενους διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση, αλλά και άρνηση για πληροφόρηση.
Όποιος προσπάθησε να πει την άποψή του, για το τι σημαίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εισέπραττε αποδοκιμασίες.
Δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα ούτε ένα επιχείρημα που να έχει κάποια ουσιαστική βάση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει.
Ακούστηκε ότι έχουν κληθεί επιστήμονες και εξέφρασαν απόψεις κατά των ΣΜΑ, αλλά κανένας δεν είπε τι ακριβώς ισχυρίστηκαν.
Έχουν ακουστεί ως επιχειρήματα, απόψεις ότι με την μεταφορά, σε άλλες περιοχές μεταφέρουμε το πρόβλημα αλλού, δηλαδή στην Θήβα και στη Χαλκίδα και ότι αυτό δεν είναι σωστό. Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά είναι πρόθυμοι να διαχειριστούμε εδώ τα απορρίμματα. Μα εδώ αντιδρούν για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, που δεν θα έρχονται σε καμία επαφή με το έδαφος αλλά από τα απορριμματοφόρα θα μεταφορτώνονται απευθείας στα κοντέινερ και θα φεύγουν από την περιοχή, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση και θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να τα διαχειριστούμε εδώ τα απορρίμματα ή ακόμα να γεμίσουμε τον τόπο με εργοστάσια διαχείρισης σε διάφορες περιοχές, γιατί αυτό επιτάσσει η νέα πολιτική;
Όλα αυτά δεν αντέχουν σε καμία κριτική, αφού είναι δεδομένο ότι, για να λειτουργήσει οποιαδήποτε επεξεργασία θα πρέπει να έχει και το ανάλογο υλικό (απορρίμματα). Αν υπάρχουν πολλά μικρά εργοστάσια, χωρίς την κρίσιμη ποσότητα, απλούστατα οι πολίτες θα πληρώνουν για πάντα την λειτουργία τέτοιων μονάδων, οι οποίες είναι αδύνατο να βγάζουν τα έξοδα λειτουργίας τους.
Στην Περιφέρεια Στερεάς, προβλέπονται τέσσερα (4) εργοστάσια (ΜΕΑ), τα οποία στην πραγματικότητα είναι πολλά. Προβλέπεται ένα (1) στη Χαλκίδα, ένα (1) στη Θήβα, ένα (1) στη Λαμία και ένα (1) στη Φωκίδα.
Το σωστότερο θα ήταν να λειτουργήσουν μόνο δύο (2) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για να υπάρχει η ελπίδα ότι δεν επιβαρύνονται οι πολίτες με υπερβολικά Δημοτικά Τέλη.
Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τα εμφανιζόμενα ως επιχειρήματα ,όπως ότι υπάρχει θέμα αρχαιολογικό, ή ότι υποβαθμίζεται το λιμάνι γιατί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης είναι κοντά στον δρόμο κ.ά.
Πρέπει να τονιστεί όμως ότι σε καμία περίπτωση, δεν είναι δυνατό να εμποδιστούν έργα, χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Η Δημοτική αρχή έκανε εξαντλητικό διάλογο εφτά (7) μήνες. Εξέτασε κάθε πρόταση που κατατέθηκε, με ειλικρινή πρόθεση, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Κάποιοι παριστάνουν πως δήθεν ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση, αλλά στην πράξη την υπονομεύουν.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το παρελθόν, μας πρότεινε για ακόμα μια φορά ένα ΣΜΑ, για να έχει κάποιο λόγο διαφωνίας, ενώ έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται δύο (2) γιατί αυτό εξυπηρετεί την περιοχή και δεν μπορεί να αλλάξει.
Μάλιστα μας πρότεινε και πάλι τους Παραμερίτες που έχουν αποκλειστεί, εκτός από τους πολίτες και από το Δασαρχείο και επομένως ξεδιάντροπα καταθέτει προτάσεις αδιέξοδες, χωρίς καμία προοπτική.
Στην ίδια συνεδρίαση πρότεινε να ορίσουμε επιτροπή, κάτι που είχε προτείνει και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αμπελιώτης.
Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος έχει εξαντληθεί, θέλησε να γίνει μια ακόμα τελευταία προσπάθεια αφού προτάθηκε και από τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο Δήμο.
Όμως ο πρώην Δήμαρχος συνέχισε την παρελκυστική του τακτική και μετέθετε την απάντηση, για συμμετοχή του συνδυασμού του ή και του ίδιου στην επιτροπή, ώσπου στο τέλος απάντησε, ότι έχουν διαφορετική άποψη, για ένα ΣΜΑ, για τους Παραμερίτες κ.λ.π.
Αποδείχθηκε αυτό που έχουμε πει σε κάποιες συνεδριάσεις του Δημοτ. Συμβουλίου, ότι ο πρώην Δήμαρχος, δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου, και μόνιμα επενδύει στην καταστροφή και στα αδιέξοδα, για να δικαιωθεί για τις λαθεμένες κινήσεις του τα προηγούμενα χρόνια, για το ίδιο θέμα.
Επομένως από αυτή την πλευρά δεν περιμένουμε καμία θετική ενέργεια.
Από την πλευρά μας σεβόμενοι τους πολίτες που διαμαρτύρονται, έστω και αν κάποιοι σκόπιμα τους παραπληροφορούν, θα κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια με την ελπίδα να βρεθεί ενδεχομένως κάποια εναλλακτική πρόταση.
Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, ότι αν δεν βρεθεί άλλη λύση, τότε θα εφαρμοστεί η λύση που έχει ήδη εξεταστεί από κάθε πλευρά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.»





Eviain: Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου θα αντιμετωπίσει για ακόμη μια φορά την οργανωμένη παραπληροφόρηση, τη λάσπη και τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις κάποιων που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη διαστρέβλωση της αλήθειας.... 
Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια αλλά προβλέπουμε δυστυχώς πως ένα σημαντικό έργο στην περιοχή θα ματαιωθεί από την στενοκεφαλιά και τη στείρα άρνηση!!!