η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Είναι ακατανόητη η εμμονή στην τακτική της συνεχούς ψευδολογίας…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψέματα Τσίπρα

Όποιος είναι αδίστακτος στα μικρά πράγματα, θα αποδειχτεί αχρείος στα μεγάλα.
Αρθούρος Σοπενχάουερ

Αυτό που θα’ πρεπε να τρομάζει με την παρούσα κυβέρνηση ακόμη και τον πλέον καλοπροαίρετο "ισαποστάκια"* είναι η ευκολία με την οποία λέει ψέμματα και παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τα οφθαλμοφανή όταν έτσι το επιτάσσει το κομματικό συμφέρον.

Αν κάποιος αραδιάζει
οφθαλμοφανή ψέμματα χωρίς την παραμικρή αιδώ και συστολή, γνωρίζοντας πως αυτά εύκολα γίνονται αντιληπτά από την πλειοψηφία της κοινωνίας, στην ουσία αυτό που κάνει είναι να την περιφρονεί βαθύτατα.

Σίγουρα υπάρχει μια μειοψηφία που υποκρίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται τα ψέμματα ως τέτοια γιατί αυτό επιβάλλει κάποιο ιδιοτελές συμφέρον που προκύπτει από τη νομή της εξουσίας. Τούτο όμως συνιστά καθεστώς συμμορίας** και όχι δομή δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας πολιτών όπου ο καθένας λαμβάνει αυτό που δικαιούται με βάση κοινά αποδεκτούς κανόνες.

Σε δικτατορίες έχει παρατηρηθεί μόνο να λέγονται τόσο μεγάλα ψέμματα. Η εξουσία των δικτατόρων όμως στηρίζεται στον φόβο και την προπαγάνδα. Εκεί δεν υπάρχουν ούτε μη ελεγχόμενα από το καθεστώς μέσα ενημέρωσης και τα σύνορα είναι κλειστά ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς την άδεια του καθεστώτος.

Είναι ακατανόητη η εμμονή στην τακτική της συνεχούς ψευδολογίας…



capital.gr

*Ισαποστάκιας :Αυτός που προσπαθεί να πορευτεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας ίσες αποστάσεις…

**Συμμορία: <συν +μόρα+ -ια <μειρομαι -- Ομάδα με σκοπό το μοίρασμα λαφύρων.