η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια στο Δήμο Αλιβερίου για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στους Παραμερίτες

Μέσα σε κλίμα έντασης, προπηλακισμούς, βαρύτατες εκφράσεις και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έγινε εχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Αλιβερίου στο δημοτικό κατάστημα Κριεζών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς μετά το τέλος της συνεδρίασης φυγαδεύτηκε συνοδεία αστυνομικών, ενώ συγκεντρωμένοι κάτοικοι από τους Παραμερίτες και τα γύρω χωριά, εκσφενδόνιζαν αυγά και μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητό του.

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση με ψήφους 16 υπέρ και 12 κατά εγκρίθηκαν οι Παραμερίτες ως θέση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος συγκεντρωμένων με μαύρες σημαίες και πανό αποδοκίμαζαν το δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.


Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά 
« Σκουπίδια και Σκ@τά στο σπίτι του Θωμά»... «στην Κύμη-στην Κύμη-Στην Κύμη τα σκουπίδια» και ...«Όχι σκουπίδια στα χωριά μας»

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μπενάκης πρότεινε καταχειροκροτούμενος, ο σταθμός μεταφόρτωσης να γίνει στην παλιά χωματερή μεταξύ Κύμης και Κονιστρών και εφόσον χρειαστεί ένας δεύτερος Σ.Μ.Α να δημιουργηθεί στη παλιά χωματερή του Αλιβερίου με την έννοια ότι πρόκειται για δύο ήδη βεβαρημένα σημεία.
Ο Γιάννης Σιαγιάννης έκανε λόγο για δήμαρχο ψευδόμενο, διωκόμενο και περιφερόμενο «από χωρίου είς χωρίον»

Γιάννης Κούκης και Κατερίνα Καράπα κατηγόρησαν τον κύριο Θωμά για κακούς χειρισμούς του ζητήματος και έλλειψη διαβούλευσης με τους πολίτες

αγανακτισμένος ο ηλικιωμένος κάτοικος των Παραμεριτών διαμαρτύρεται
στο δήμαρχο Αλιβερίου Κύμης για την απόφαση δημιουργίας Σ.Μ.Α. στο χωριό του