η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελίες για πλιάτσικο της περιουσίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και απόφαση για μηνύσεις στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Πλιάτσικο σε δημοτική περιουσία κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Τσαρούχα. Συγκεκριμένα η κ. Τσαρούχα είπε ότι χθες βράδυ δέχθηκε καταγγελίες από δύο άτομα, ότι έχουν κοπεί ελαιόδεντρα σε κτήματα του κληροδοτήματος Σφακιανού. Ανέφερε επίσης, ότι σήμερα το πρωί πήγε σε ένα από τα κτήματα που βρίσκεται προς τον οικισμό Τσιφλίκι κοντά στο 2ο Δημοτικό Ιστιαίας και όντως βρήκε κομμένα ελαιόδεντρα. Τις ίδιες καταγγελίες ανέφερε στην οικονομική επιτροπή, ότι δέχθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αναπληρωτής Δήμαρχος Σπύρος Ζάχαρης. 


Στο ένα κτήμα πήγε η κ. Τσαρούχα σε άλλο όμως πήγε η Αστυνομία, η οποία βρήκε τρία άτομα να μαζεύουν ελιές και τους έκανε προσαγωγή στο Α.Τ. Ιστιαίας. 
Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε είπαν, ότι είχαν συμφωνήσει και τους είχε στείλει εκεί αιρετός – τοπικός σύμβουλος,  ο οποίος όπως τόνισαν έχει χαρτιά από το Δήμο να μαζέψουν τις ελιές και το όφελος μισό μισό. 
Επίσης και ο Δήμαρχος δεν επιβεβαίωσε στην Αστυνομία, ότι έχει δώσει κάποια εντολή. 
Η Αστυνομία κάλεσε τον εν λόγω αιρετό, ο οποίος ισχυρίστηκε, ότι έχει εντολή από το Δήμαρχο και μίλησε και για έγγραφα, χωρίς όμως να προσκομίσει κάτι.
 Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος είπε, ότι για να προχωρήσει η υπόθεση θα πρέπει να κατατεθεί μήνυση από το Δήμο. Επίσης και ο Δήμαρχος δεν επιβεβαίωσε ότι έχει δώσει κάποια εντολή. Σύμφωνα με πληροφόρηση από την αστυνομία έχουν κοπεί συνολικά έξι ελαιόδεντρα από ακίνητα του Δήμου.
Η Οικονομική Επιτροπή ενημερώθηκε κατά τη συνεδρίαση της από την Αστυνομία και αποφάσισε ομόφωνα, αφού βέβαια δεν έχει παρθεί και καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για εκμετάλλευση του Κληροδοτήματος, να ορίσει δικηγόρο, ώστε να κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων στην πρώτη περίπτωση (στο κτήμα που είχε πάει η κ. Τσαρούχα και είχε δει τι είχε συμβεί) και στη δεύτερη κατά του αιρετού – τοπικού συμβούλου που εκμεταλλευόταν τη δημοτική περιουσία.
Απρόσμενη ήταν όμως η επίσκεψη του Δημάρχου στην συνεδρίαση της Οικονομικής, ο οποίος επιτέθηκε στην κ. Τσαρούχα λέγοντας, «αν θέλει να κάνει μήνυση η κ. Τσαρούχα».
 Η κ. Τσαρούχα απάντησε, τονίζοντας «το τι θα κάνω εγώ είναι δικό μου θέμα. Εσύ τι θα απαντήσεις στον κόσμο για το πώς κάνεις τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και πώς διαφυλάττεις το δημόσιο συμφέρον».

Γιάννης Δραπανιώτης

Πηγή: Ελεύθερη φωνή των πολιτών