η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στον "κόσμο" της η πλειοψηφία του Επιμελητηρίου!!!!


Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν θα μπορούσε να είναι το μήνυμα του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» που με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τους λόγους που δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση του Ε.Β.Ε.Ε. 
Μεταξύ άλλων ο συνδυασμός του Γιάννη Λιονάκη σύσσωμος και με γλώσσα που τσακίζει κόκαλα αναφέρει πως ψηφίστηκε νέο φορολογικό νομοσχέδιο ταφόπλακα για τους εμπόρους και επαγγελματίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει λόγο για 52 Κυριακές το χρόνο, επικρατεί μια γενική κατάρρευση της αγοράς και η πλειοψηφία επιλέγει να φέρει ως θέματα για συζήτηση την ενημέρωση κάποιων ταξιδιών με το πρόγραμμα «Mobility»,και τις επιχορηγήσεις συλλόγων…. 


Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αρνούμενοι να δεχτούν την διαρκή υποβάθμιση του φορέα και το διακοσμητικό ρόλο που έχει επιλέξει να παίξει η πλειοψηφία τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

«  Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευβοίας μας προσκάλεσε στις 17-12-12 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εκπληρώνοντας την εκ του νόμου υποχρέωση της και εξαντλώντας τον ρόλο της με ορισμό θεμάτων που όλα, πλην των επιχορηγήσεων, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στο τέλος της συνεδρίασης στο θέμα «Ανακοινώσεις».
  Ως  συνδυασμός διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο λειτουργίας της Δ.Ε.  και κατ’ επέκταση του Φορέα, ιδιαίτερα στη σημερινή πραγματικότητα. Αλήθεια ο κ. Σίμωσης και οι  «συν αυτώ»  δεν έχουν  ακούσει τίποτα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο?
 Δεν άκουσαν  ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν πλέον με 26% από το πρώτο ευρώ?
Δεν τους είπαν ότι επίκειται απελευθέρωση και άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές?
Το Επιμελητήριο της Εύβοιας  δεν έχει θέση γι’ αυτά τα θέματα?
Μήπως η σημερινή  Δ.Ε. έχει καταντήσει το Επιμελητήριο σε νομικό διαμεσολαβητή και ασφαλιστικό πράκτορα 15.000 μελών και μάλιστα με «υμέτερους αποδέκτες» ?
 Δεν τους ρώτησε τον τελευταίο καιρό κανένα μέλος για τις εξελίξεις αναφορικά στα πυρόπληκτα?
Τι θα γίνει τελικά, θα δοθεί τριαντακονταετής παράταση των δανείων αυτών με δεκαπενταετή περίοδο χάριτος και άρση των προσημειώσεων όπως ο κ. Σίμωσης υποσχέθηκε προεκλογικά ή θα έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη?
 Τι γίνεται με τα κεφάλαια του  ΕΤΕΑΝ?
Πότε τελικά θα ενεργοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ?
Μετά την εκταμίευση της δόσης από την Τρόικα θα πληρωθούν από το Δημόσιο τα οφειλόμενα στην αγορά?
Πότε και πως το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση?
Αυτές και άλλες πολλές, ιδίου είδους,  είναι οι αγωνίες των μελών του Επιμελητηρίου μας σήμερα .
  Μήπως, δυστυχώς, ο κ. Σίμωσης έχει αναγάγει το Επιμελητήριο σε εκδρομικό σύλλογο επιμορφωτικού και εκπολιτιστικού χαρακτήρα  αδιαφορώντας για την ουσία, την ζοφερή πραγματικότητα και απολαμβάνει τα «προνόμια»  της  εξουσίας  του μαζί με την ολιγάριθμη παρέα του ?
 Ο συνδυασμός «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ», αρνείται το διακοσμητικό   ρόλο  που ο κ. Σίμωσης θέλει να του αποδώσει και σε ένδειξη διαμαρτυρίας   απέχει από την συνεδρίαση στις 17-12-12.»



                                  ΜΕ ΤΙΜΗ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΚΟΥ   ΡΑΣΙ
ΜΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΡΟΓΚΑ ΒΑΣΩ
ΣΕΠΕΤΗ ΝΤΕΠΥ
ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ