η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το 2012 η Εύβοια απέκτησε υπουργό

Το 2012 έφερε στην Εύβοια έναν υπουργό…. Το γεγονός είναι σπάνιο για το νομό που δεν βλέπει συχνά τα κοινοβουλευτικά του τέκνα να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο και μάλιστα τόσο σημαντικό όσο αυτό του Σίμου Κεδίκογλου…. Ένας Ευβοεύς δεν έγινε άλλος ένας υπουργός της Εύβοιας αλλά υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλαδή ο νούμερο δύο της κυβέρνησης….
 Ο άνθρωπος που εκφράζει την εικόνα της κυβέρνησης και τον διαμεσολαβητή μεταξύ Πρωθυπουργού, υπουργών και μέσων ενημέρωσης….
 Πολλοί δεν περίμεναν να αναλάβει αυτή τη θέση που μέχρι πριν τις εκλογές είχε «καπαρώσει» ο τότε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης και ακόμη περισσότεροι δεν περίμεναν ότι ο Ευβοιώτης πολιτικός θα μπορέσει να αντεπεξέλθει επαρκώς στα καθήκοντά του…


 Εκείνος όμως διέψευσε από τις πρώτες κιόλας μέρες τους πολιτικούς του αντιπάλους εξελισσόμενος σε έναν από τους πιο πετυχημένους κυβερνητικούς εκπροσώπους της μεταπολίτευσης… 
Δεδομένου ότι εκπροσωπούσε την πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας και όχι σε μια περίοδο άκρατης ροής ευρωπαϊκών επιδοτήσεων….
 Η παρουσία του κρίνεται επιεικώς άριστη…

Ιστορικά ωστόσο όλοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι ανεξαρτήτως της προσωπικής τους παρουσίας εισπράττουν με τη λήξη μιας θητείας και τη φθορά της εκάστοτε κυβέρνησης και ίσως αυτό να αποτελέσει τη μεγάλη πρόκληση για τον βορειοευβοιώτη πολιτικό ώστε να καταφέρει να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα….
Η Δεύτερη πρόκληση που έχει να ξεπεράσει είναι το ταμείο που θα κάνει στο τέλος της θητείας του σε σχέση με την έλευση μεγάλων έργων στο νομό… Ένα ταμείο που οι περισσότεροι ευβοείς υπουργοί παρέδωσαν άδειο στην γενέτειρά τους, κοινώς πέρασαν και δεν ακούμπησαν από διάφορα υπουργεία!!!