η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσίασαν ως «επικίνδυνο» απορριμματοφόρο του δήμου που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας!

Ένα όχημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανακατασκευάστηκε πλήρως
 από το δήμο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της γνωστής προσπάθειας παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων γράφτηκε πρόσφατα ότι ανακατασκευασμένο απορριμματοφόρο του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι επικίνδυνο και δεν διαθέτει πιστοποίηση ενώ δόθηκαν 15 χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή του… πρόκειται για εντελώς ψευδές ρεπορτάζ από κύκλους των ανθρώπων που είχαν παρατημένα τα μηχανήματα του δήμου Κύμης Αλιβερίου, που παρατούσαν χαλασμένα Γκρείντερ μέσα σε ρέματα και δεν επισκεύαζαν τίποτε για να έχουν δουλειά ημέτεροι εργολάβοι.

 αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο του οποίου ανάρτησαν και φωτογραφία παραχωρήθηκε από το δήμο Πετρούπολης και ανακατασκευάστηκε με το ποσό των 3.800 ευρώ και όχι με 15 χιλιάδες. Οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής έγιναν σε συνεργείο του δήμου Κύμης Αλιβερίου το οποίο είναι από τα ελάχιστα που διαθέτει πιστοποιήσεις ISO ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στο όχημα έγινε ολική ανακατασκευή και είναι από αυτά που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, διαθέτει φάρους, ανακλαστήρες όγκου, σειρήνα οπισθοπορείας, σκαλοπάτια αντιολισθητικά με ανάκληση, ολοκαίνουργια ελαστικά μπρος πίσω, αμορτισέρ, φρένα κλπ. Έχει περάσει τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο από το ΚΤΕΟ με απόλυτη επιτυχία.

Επίσης έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές στο σύστημα διεύθυνσης καθώς και στην υπερκατασκευή, έχουν τοποθετηθεί «μανιτάρια» emergency τα οποία σε περίπτωση κινδύνου του πληρώματος, ακινητοποιούν τα υδραυλικά συστήματα και ειδοποιείται ο οδηγός… Ίσως πρόκειται για το ασφαλέστερο απορριμματοφόρο στην χώρα και αυτό βρήκαν να χαρακτηρίσουν ακατάλληλο και επικίνδυνο…

Ψάχνοντας απεγνώσμενα να βρουν πρόβλημα κατασκεύασαν ένα από το μυαλό τους χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά ψέματα.

Δυστυχώς για ορισμένους νοσταλγούς της δήθεν καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τη δημοτική περιουσία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Φαινόμενα όπως το παρατημένο γκρέϊντερ του δήμου που βρέθηκε μέσα σε ρεματιά και τα μηχανήματα της Κύμης με τα σκασμένα λάστιχα σκουριασμένα και ακινητοποιημένα έχουν εξαλειφθεί. Γίνεται καθημερινή προσπάθεια συντήρησης των δημοτικών μηχανημάτων ανακατασκευής των υπαρχόντων εξασφαλίστηκαν νέα μηχανήματα και σύντομα αναμένονται στο δήμο αρκετά καινούργια όπως:

¨ένα φορτηγό 19τονο (111.600 χιλ ευρώ), ένα καλαφοφόρο όχημα (69 χιλ ευρώ) ένας κλαδοτεμαχιστής (78.120 χιλ ευρώ) και λεπίδες αποχιονισμού για τα UNIMOG (5.840 χιλ ευρώ)

Εν συνεχεία "ανακαλύφθηκε" ότι οι μπλε κάδοι έγιναν κάδοι απορριμμάτων επειδή απορριμματοφόρο του δήμου βρήκε ότι δεν είχαν πεταχτεί υλικά ανακύκλωσης σε μπλε κάδο αλλά σακούλες απορριμμάτων και τον ξεφόρτωσε  στο απορριμματοφόρο όπως και τον πράσινο….
 Προφανώς για κάποιους η ιδέα της ανακύκλωσης προϋποθέτει έναν χωροφύλακα σε κάθε μπλε κάδο που θα απαγορεύει στους δημότες να πετανε εκεί απορρίμματα… Μάλλον θα έπρεπε να μην αδειάσει καθόλου ο μπλε κάδος αφού δεν είχαν ρίξει εκεί ανακυκλώσιμα υλικά… Τι να πει κανείς… Αγωνιώδεις προσπάθειες να βρούν κάτι επιλήψιμο για τη δημοτική αρχή… Αυτοί έκαναν σημεία και τέρατα και φωνάζουν σήμερα αν ένας πολίτης πετάξει ένα χαρτάκι έξω από ένα κάδο…


Ας θυμηθούμε λίγο πως αντιμετωπίζονταν τα μηχανήματα του δήμου επί δημοτικής αρχής Θωμά...

Παρατημένα και ακινητοποιημένα ήταν τα μηχανήματα της Κύμης όπως τα παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή. 

Εικόνα εγκατάλειψης των οχημάτων όπως τα βρήκε ο θ. Βαρδακώστας από τη ΔΕΥΑΚΑ. ¨έγινε προσπάθεια να επισκευαστούν όσα γινόταν από αυτά



η δημοτική αρχή Θωμά είχε παρατήσει ένα γκρέϊντερ του δήμου μέσα σε μια ρεματιά