η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τί συμβαίνει σε περίπτωση έκπτωσης αιρετού και πότε τίθεται σε αργία... Ο κ Θωμάς δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος


Δημοσιοποιούμε τι συμβαίνει για τις περιπτώσεις της έκπτωσης αξιώματος ενός αιρετού της αυτοδιοίκησης βάσει των σχετικών νόμων και τι γίνεται στην περίπτωση της αργίας η οποία είναι διοικητικό και όχι πειθαρχικό μέτρο… 

Στην Περίπτωση της έκπτωσης λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ο καταδικασθεις αιρετός χάνει το αξίωμά του στην περίπτωση της αργίας λόγω κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί δεν ασκεί καθήκοντα συμβούλου ή δημάρχου διότι με αυτά που ακούμε έχουμε αρχίσει να αμφιβάλουμε αν γνωρίζουμε γραφή και ανάγνωση.




• Σύμφωνα με το άρθρο 236 και 2368 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει σήμερα μετά τις τροποποιήσεις του Ν. 4555/2018, σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, προέδρου κοινότητας και μέλος συμβουλίων κοινότητας, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον παραπεφθέντα κατηγορούμενο σε αργία.

Για την θέση σε αργία εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση του σχετικού παραπεμπτικού βουλεύματος. 

Συμπέρασμα: Σε  οποια θέση και αν εκλεγεί ο κ Θωμάς μέσα σε δεκαπέντε μέρες θα τεθεί σε αργία.