η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Το Βατερλό της αντιπολίτευσης προήλθε από την ψήφιση μεγάλων έργων για το δήμο Κύμης Αλιβερίου


Βαριά Πολιτική ήττα υπέστησαν χθες οι σύμβουλοι του συνδυασμού της Αρετής Μπάτσα στο δημοτικό συμβούλιο. Από τη μια μεριά προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη στάση που κράτησαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αρνούμενοι να ψηφίσουν την τραπεζική χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου Αλιβερίου, του νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης και του συνεδριακού κέντρου.. 

Από την άλλη έβλεπαν ένα τεχνικό πρόγραμμα με εκτελεσμένα –συνεχιζόμενα και δρομολογημένα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δεν είχαν δει ούτε στον ύπνο τους όταν διοικούσαν… 


Το Κερασάκι στην τούρτα έπεσε με την παρουσία των ορκωτών λογιστών στη συνεδρίαση (ενημέρωσαν για το νομικό πρόσωπο που προΐσταται ο κ Παγώνης και τον οργανισμό του Παπανικολάου) όπου ακούγονταν πράγματα για αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς του δήμου, για πληρωμές με μετρητά για δαπάνες που δεν εγκρίνονταν από υπηρεσίες και γινόντουσαν από πολιτικά πρόσωπα . για κινήσεις χρημάτων λίγο πριν τους μαυρίσει ο κόσμος στις εκλογές κλπ.κλπ. Κατάπιαν τη γλώσσα τους και προσπαθούσαν απεγνωσμένα να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση…. 
Δυστυχώς όμως για αυτούς το θέμα ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε να κουκουλωθεί από λεκτικές ακροβασίες.

Κάποια στιγμή ο δικηγόρος της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Βιολογικός Αυλωναρίου χάθηκε επειδή είχε καθοριστεί να γίνει σε μισό οικόπεδο που δεν ήταν του δήμου και ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ εργολάβων και εγκατέλειψαν το έργο…

Πήρε όμως τις απαντήσεις που έπρεπε…
 Ειπώθηκε ότι δεν υπήρχε διαφωνία και το θέμα του οικοπέδου λύθηκε… 
Το πρόβλημα ήταν ότι η πολιτεία έβαλε 194 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό της ΔΕΥΑΚΑ για να πληρωθεί η μελέτη κατασκευή και τα χρήματα είχαν κάνει φτερά…
 Φαίνεται πως Κάποιοι χτυπούσαν- με αυτό τον τρόπο- αλύπητα τη γραφειοκρατία..

Πάντως πραγματικά ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης ήταν αυτός που έδειχνε εικόνα διάλυσης και αποσάθρωσης ενώ η πλειοψηφία ήταν ενωμένη, με υπεύθυνη στάση και μεγάλη συνοχή…
Καταδείχθηκε αφενός αυτή η πολιτική αποδόμηση του συνδυασμού Θωμά και δεύτερον επικράτησε μια πολιτική αμηχανία με τα ελάχιστα εναπομείναντα στελέχη της αντιπολίτευσης να παρακολουθούν ως στήλες άλατος τα τεκταινόμενα.


Αυτό που επίσης προκαλεί θετική εντύπωση είναι το επίπεδο πολιτικού λόγου, επιχειρηματολογίας και πολιτικής κουλτούρας που διακρίνει τα στελέχη του συνδυασμού του Θανάση Μπουραντά… 
Δεν συναντάται σε κανένα από τα δημοτικά συμβούλια του νομού αλλά και στα περισσότερα της χώρας τόσο υψηλό επίπεδο πολιτικού λόγου.. Μπενάκης, Μούντριχας, Μπόκαρης, Μπαράκος,Κότσαρης, Σαμαράς,Παγώνης, Αναστασίου οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν καταπέλτες επιχειρημάτων.
 Πολιτικά πρόσωπα χαμηλότερου προφίλ όπως ο Κώστας Δημάς και ο Γιάννης Κούκης κράτησαν χαμηλούς τόνους αλλά υψηλό αίσθημα ευθύνης. 
Ακόμα και οι σύμβουλοι που έχουν κρατήσει αποστάσεις από το συνδυασμό όπως ο Γιατρός κ Αγγελόπουλος ή ο ανεξάρτητος κ Μπελιάς απέδειξαν πόσο σοβαρή και υπεύθυνη στάση επιδεικνύουν βάζοντας προσωπικές τους διαφωνίες κάτω από την επίλυση των προβλημάτων και τα μεγάλα έργα.
 Υπεύθυνη πολιτική στάση στην ψήφιση των έργων κράτησε και ο επικριτικός νέο-εισερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο κ Παναγιώτης Αναγνώστου.

Ήταν μια ιστορική συνεδρίαση που πέρασαν μεγάλα έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου τα οποία θα γίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.