η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δεν έχουν τον «Αλλάχ» τους οι Τούρκοι… Καπηλεύονται μέχρι και την Ιστορία μας

Ο δούρειος ίππος του Τσανάκαλε...α ρε Λίλιαν
πόσο μπροστά είσαι;;;;

Την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν το πτώμα του Τσιμεντάδικου και αρνούνται την ουσιαστική Ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου Αυλίδας ως τόπου από τον οποίο ξεκίνησε η εκστρατεία των Ελλήνων κατά της Τροίας, οι αθεόφοβοι τούρκοι εμφανίζουν την ωραία Ελένη Τουρκάλα, οι Αλβανοί εμφανίζουν τον Αχιλλέα ομοεθνή τους και ο Βασιλιάς Πρίαμος παρουσιάζεται λίγο έως πολύ ως πρόγονος του Κεμάλ Ατατούρκ…


Υπ’ αυτή την έννοια το ξύλινο άλογο (δούρειος ίππος) της Λίλιαν Ζλακώνη προσέφερε μια ουσιαστική υπηρεσία στην χώρα μόνο και μόνο παραμένοντας ως αξιοθέατο στον προβλήτα του Κύκνου…. ¨οσο και αν σας φαίνεται παράξενο ένα παρόμοιο άλογο που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Τροία» με τον Μπράντ Πιτ οι τούρκοι το έχουν ως αξιοθέατο στην πόλη του Τσανάκαλε!!!

Μια σωστή δουλειά πήγε να κάνει και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ και πέσαμε πάνω να τη «φάμε»!!



Τελικά ο Αχιλλέας ήταν «αρχαίος Αλβανός» και η Τροία υπήρξε αλβανική ή μάλλον ακριβέστερα αλβανική πόλη; Αυτά τα απίστευτα ιστορικά ερωτήματα απαντούν οι γείτονές μας το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας μία άνευ προηγουμένου καπηλεία της αρχαιοελληνικής ιστορίας. Εκτός των Σκοπιανών, Αλβανοί και Τούρκοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν λίγη από την αίγλη της αρχαίας Ελλάδας προκαλώντας την χώρα μας και σε ιστορικό επίπεδο.



Και αν το αλβανικό ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει τον Αχιλλέα ως Αλβανό(!) και την Τροία ως αρχαία αλβανική πόλη, ξεπερνά κάθε γραφικότητα κινούμενο στην σφαίρα της γελοιότητας η ανακήρυξη του 2018 από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «έτος Τροίας» αποτελεί μία συντονισμένη ενέργεια διεθνούς πολιτισμικής και τουριστικής προβολής της Τουρκίας.



Αεροσκάφος με το «Δούρειο Ίππο» πετά σε όλο τον κόσμο




Εδώ και τρεις ημέρες το επετειακό αεροσκάφος Airbus Α-321 του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας, «Turkish Airlines«, με τον «δούρειο ίππο» ζωγραφισμένο στην άτρακτό του πετά σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας το «έτος Τροίας». Το γύρο του κόσμου, μέσω των επίσημων διαδικτυακών τόπων του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, κάνουν και οι εικόνες με τις Τουρκάλες ντυμένες ως Ωραία Ελένη και τους Τούρκους να ποζάρουν με χιτώνες και χλαμύδες ως Πάρις μπροστά στο δούρειο ίππο του Οδυσσέα και φόντο την τουρκική σημαία.



Το πρόγραμμα, «2018-έτος Τροίας», είναι πλέον γεγονός για τους Τούρκους, βασιζόμενο αποκλειστικά στην εκμετάλλευση και προβολή του Τρωικού πολέμου, όπως αυτός εξιστορείται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια.



Στόχος η προσέλκυση εκατομμυρίων τουριστών τα επόμενα χρόνια στα Δαρδανέλια, όπου ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλίμαν, ανακάλυψε το 1872 την ομηρική Τροία. Πρόκειται για την υλοποίηση της κεντρικής στόχευσης του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού στην κατεύθυνση αποκόμισης οικονομικών κερδών αλλά και πολιτισμικής αίγλης μέσου του διεθνούς brand name «Τροία».



Αν και η αρχαία Τροία ανακηρύχθηκε το 1998 από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, η προβολή της σε παγκόσμιο επίπεδο εκτοξεύτηκε την χρονιά του 2004 όταν και προβλήθηκε η ομώνυμη υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ με τον Μπράντ Πιτ να ενσαρκώνει το ρόλο του Αχιλλέα. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων η παραγωγή δώρισε τον δούρειο ίππο στην πόλη του Τσανάκαλε, με τις τοπικές αρχές να τον τοποθετούν στο λιμάνι και την ξύλινη κατασκευή του πολυμήχανου Οδυσσέα να επιτηρεί έως σήμερα τα στενά των Δαρδανελίων. 




Υ.Γ. Δεκατέσσερα χρόνια έχουν αφήσει στα Δαρδανέλια οι τούρκοι έναν δούρειο ίππο (υποδεέστερο της Χαλκίδας-αν και Χολιγουντιανή κατασκευή) και εσείς "λυσσάξατε" για δυο μήνες που τον παράτησε στη Χαλκίδα ο ΔΟΑΠΠΕΧ...
Κομπλεξάρες... έ κομπλεξάρες...