η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Θα γίνει η σφαγή του κόκορα….Μπαίνουμε ουσιαστικά σε προεκλογική χρονιά αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές και οι κατσαρόλες αναμένεται να πάρουν φωτιά….
Είθισται στην ευβοϊκή πολιτική παράδοση οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι να προκύπτουν μέσα από συμπόσια με κόκορες κοκκινιστούς με μακαρόνια και άφθονο κρασί….

Το πόσα κοκόρια έχουν θυσιαστεί στο βωμό των πολιτικών φιλοδοξιών των Ευβοέων ενδιαφερομένων μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενοκτονία της γαλοπούλας τα Χριστούγεννα…


Πολλοί κόκορες έχουν θυσιαστεί και άδικα καθώς το ενδιαφέρον έμεινε στα πλαίσια της φιλοδοξίας…

Παλαιότερα ο κόκορας γινόταν θυσία στην ελληνική επικράτεια την επομένη του γάμου όταν η παράδοση απαιτούσε να κρεμαστεί το κόκκινο σεντόνι στο μπαλκόνι για να υποδηλώσει περίτρανα στη γειτονιά την αγνότητα της νύφης..

Σήμερα σφάζεται στο βωμό των πολιτικών γαμπρών σε μια προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμών και προσέλκυσης υποψηφίων συμβούλων…
¨όπως προαναφέραμε όμως οι περισσότερες προσπάθειες στέφονται αποτυχημένες καθώς την τελευταία στιγμή προκύπτει ένα καινούργιο όνομα που ξεπερνάει τους «καμένους» από τις φημολογίες κοκοροφάγους…Εξάλλου είναι γνωστό πως οι φτερούγες του κόκορα δεν μπορούν να τον κάνουν να πετάξει και δεν αρκούν όπως και οι πλάτες των βουλευτών…. Οι τελευταίες μάλιστα περισσεύουν…


Οι πολίτες πλέον αναζητούν από τους αυτοδιοικητικους χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των δημοτών…

Δεν ψάχνουν μαριονέτες επιχειρηματιών και πολιτικά βαφτιστίκια βουλευτών…Τα παραπάνω θα γίνουν απολύτως ξεκάθαρα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές γιατί ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται….
Υ.Γ. η μόνη διαφορά του κόκορα από την κότα είναι ότι ο πρώτος έχει λυρί… εκτός αν πρόκειται για κότα λυράτη….(πολιτικά μιλώντας πάντα)

evia in