η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά της ΝΔ με διαφορά μισής μονάδας στην εκλογική επιρροή ή αλλιώς πρόθεση ψήφου. Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει σε μία ακόμη μέτρηση η Χρυσή Αυγή, επανακάμπτουν δυναμικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΠΑΣΟΚ βγαίνει τέταρτο κόμμα.


Αντιθέτως, στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς επίσης παραμένει να προηγείται, συγκεντρώνοντας 46% και ο Αλέξης Τσίπρας 25%.  Το 62% των ερωτηθέντων δεν επιθυμούν την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ωστόσο το 51% εκτιμά πως τελικά θα οδηγηθεί η χώρα νωρίτερα στις κάλπες και το 38% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη των ερωτηθέντων όπως αυτή καταγράφηκε στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, για το φορολογικό σύστημα, όπου το «καθηλωτικό» 96% το χαρακτηρίζει «μάλλον άδικο»

Το επίσης συντριπτικό για πρώτη ίσως φορά, 72% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 21% γνωμοδοτεί πως βρίσκεται στη σωστή. Επιπλέον, το 63% τονίζει την ανάγκη για «βαθιές αλλαγές» στην κοινωνία, ενώ το 23% δε διστάζει να δηλώσει πως χρειάζεται «ριζική αλλαγή» της κοινωνίας μέσω «επανάστασης».