η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας

φωτογραφία από ελεύθερη φωνή των πολιτών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη που ξεκίνησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ιστιαίας με σκοπό την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δύο Λύκεια της πόλης. Ως γνωστόν από την αρχή της σχολικής χρονιάς από το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας λείπουν δύο ειδικότητες, καθηγητής φυσικός και βιολόγος και από το ΕΠΑΛ πέντε, γυμναστής, φυσικός, χημικός, βιολόγος και καθηγητής αγγλικών.


Εκτός όμως από την κατάληψη η μαθητές έστειλαν επιστολή και στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην οποία αναφέρουν το θέμα και τονίζουν ότι από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Επίσης αναφέρονται στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει για να λυθεί το πρόβλημα η οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Τέλος κάνουν λόγο, για το άγχος και την ανασφάλεια που νιώθουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους, που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά στη μόρφωση των παιδιών τους. Οι μαθητές σ’ αυτό τους των αγώνα έχουν δίπλα τους τους καθηγητές τους και τους γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες ρεπορτάζ του Γιάννη Δραπανιώτη


Υ.Γ. Αναφορικά με τα κρούσματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά η δημοσιογραφική ομάδα της ελεύθερης φωνής των πολιτών έχουμε να παρατηρήσουμε πως αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα των σωστών επαγγελματιών στην Ελλάδα…
 Αυτή τη στιγμή η ελεύθερη φωνή των πολιτών είναι το πλέον ολοκληρωμένο δημοσιογραφικό σαϊτ της βόρειας Εύβοιας, παρουσιάζει έντονη κινητικότητα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του νομού, με καίριες παρεμβάσεις σε μεγάλα ζητήματα, άψογη παρουσίαση σημαντικών γεγονότων(επιμελητηριακές εκλογές, πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια κλπ) χορηγίες σε εκδηλώσεις τέχνης, υποδειγματική κάλυψη αθλητικών γεγονότων κλπ.κλπ. 
Ίσως θα πρέπει να αποδεχθούν και οι ίδιοι την πρωτιά τους στην ενημέρωση μαζί με την θλιβερή διαπίστωση πως πάντα θα υπάρχουν αντίγραφα και αντιγραφείς!!!