η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γλιτώσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ έτσι απλά!


Είτε το θέλουμε είτε όχι η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας. Τεράστιος όγκος δεδομένων και πληροφορίας μπορεί να μετακινηθεί σε δευτερόλεπτα με το πάτημα του «enter”.
Και όμως σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο επιμένει να πηγαίνει με τον αραμπά, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες και η τεχνογνωσία από ορισμένες υπηρεσίες, που μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε να επεκταθεί η χρήση της online εξυπηρέτησης.Εξάλλου οι περισσότεροι δημόσιοι φορείς έχουν προμηθευτεί και μάλιστα πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ τον κατάλληλο εξοπλισμό. 


Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποφευχθούν σημαντικές καθυστερήσεις, χάσιμο χρόνου για τους υπαλλήλους και τους πολίτες και ασφαλώς ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος για όλους. Γιατί άραγε δεν γίνεται; Εξυπηρετούνται συμφέροντα;
Ένα απλό παράδειγμα για να διαπιστώσουμε πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει εδώ και χρόνια από την χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο δημόσιο και τα οποία θα μπορούσαν να σώσουν τις μειώσεις στις συντάξεις για παράδειγμα, είναι τα 80 εκατ. ευρώ που κατάφερε να εξοικονομήσει η Γ.Γ.Π.Σ., λόγω της νέας online διαδικασίας που υιοθέτησε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Επειδή θα εκδίδουμε τα ειδοποιητήρια από το site του taxisnet, θα εξοικονομηθούν χρήματα τόσο από τα ταχυδρομικά τέλη που δεν θα πληρώσει φέτος το υπ. οικονομικών, όσο και από το κόστος του χαρτιού και της εκτύπωσης που θα πλήρωνε για τα ειδοποιητήρια. Και ασφαλώς γλυτώσαμε και κάποιες χιλιάδες δέντρα που θα κοβόταν για να παραχθεί το χαρτί, περιορίσαμε την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια που θα πετάγαμε.
A, να μη ξεχάσω ότι σταδιακά θα αποφύγουμε και τα αυτοκίνητα-κλόουν, από τα δεκάδες σήματα που είναι κολλημένα στα παρμπρίζ.
Έτσι απλά!!!!

Αναρτήθηκε από newsbomb

Σημείωση eviain: Μήπως γνωρίζετε κύριε Σαμοϊλη πόυ κομίζετε γλαύκας εις Αθήνας πόσα εκατομύρια ευρώ έχει διαθέσει το κάθε υπουργείο ξεχωριστά για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, μέσω πληροφοριακών συστημάτων μηχανοργάνωσης και εξυπηρέτησης κοινού τα οποία κάθε φορά που άλλαζε ένας υπουργός καταργούνταν για να εφαρμοστούν καινούργια με το αζημίωτο;;;; 
Μόλις κάποιοι υπάλληλοι μάθαιναν το τάδε πρόγραμμα αποθήκευσης δεδομένων , το νέο επιτελείο το νέου υπουργού προχωρούσε σε σύμβαση για αγορά  άλλου συστήματος…
 Οι κωδικοί του παλιού άλλαζαν, οι υπάλληλοι ξεκινούσαν νέα εκπαίδευση κλπ.κλπ.
 Άρα το πρόβλημα δεν ήταν να καταλάβουμε τα αυτονόητα… αλλά να τα εφαρμόσουμε…
Έτσι απλά!!!