η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποιος είναι αυτός ο κύριος από την ΑΕΠΙ;


Ποιος είναι αυτός ο κύριος που έχουν τοποθετήσει εκεί στην Ανώνυμη εταιρία πνευματικής ιδιοκτησίας που τηλεφωνεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εύβοιας και τους μιλάει εντελώς απαξιωτικά;;; Μάλιστα τα όσα τους λέει αγγίζουν και τα όρια της απειλής….

Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να μιλάει έτσι;;;

Για μαζέψτε τον κύριοι της ΑΕΠΙ… ή θα τον βάλετε σε κανένα γραφείο χωρίς τηλέφωνο, ή θα τον βάλετε να σας φτιάχνει τους καφέδες και να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο ή θα του μάθετε τρόπους καλής συμπεριφοράς….


Οι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών της Εύβοιας δεν είναι τα παιδιά για τα θελήματα…

Και αφού δεν σας έμαθαν καλή συμπεριφορά οι γονείς σας και οι δάσκαλοί σας θα σας μάθουμε εμείς…

Λοιπόν μάθημα πρώτο:

Α)Όταν σηκώνουμε το ακουστικό και απευθυνόμαστε σε ένα συνάνθρωπό μας με τον οποίο ούτε μπιλιάρδο έχουμε παίξει μαζί, ούτε ούζα έχουμε πιει παρέα αλλά και ούτε φαντάροι έχουμε υπηρετήσει μαζί, του μιλάμε πάντοτε στον πληθυντικό..

Β)Δεν απειλούμε ποτέ το συνάνθρωπό μας με εκφράσεις του τύπου θα δεις τι θα σου κάνω τώρα… Θα πληρώσεις αυτά που σου λέω… Θα σου πάρω το σκαλπ και τα λοιπά….
Οι απειλές διώκονται από το νόμο και οι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών έχουν και αυτοί δικηγόρους και μπορούν και αυτοί να στέλνουν εξώδικα και να κάνουν μηνύσεις για απειλή και εξύβριση!!

Γ)Δεν υψώνουμε ποτέ τον τόνο της φωνής μας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχουν δώσει τέτοιο θάρρος….

Δ)Όταν μιλάμε με επαγγελματίες, οικογενειάρχες φορολογούμενους πολίτες αλλά και γενικότερα με συνανθρώπους μας προσπαθούμε να είμαστε ευπρεπείς, κόσμιοι και δεν προσβάλουμε το συνομιλητή μας…..


Όταν λοιπόν μάθετε αυτούς τους κανόνες συμπεριφοράς ή δεν ξαναεπιτρέψετε σε τύπους που παριστάνουν τους γκαουλάϊτερ να μιλούν τόσο προσβλητικά και απαξιωτικά τότε θα ξαναμιλήσουν μαζί σας…τα υπόλοιπα θα τα πείτε στα δικαστήρια…

Άντε μπράβο… επληροφορήθησαν ότι συνουσιαζόμαστε και ενέσκηψαν και οι αθίγγανοι…για να μην το πούμε στη δημοτική
Eviain

Απόσπασμα από το κουτί της Πανδώρας για την ΑΕΠΙ….

Η ΑΕΠΙ όπως είδαμε στην προηγούμενη εκπομπή είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων. Ο νόμος της δίνει το δικαίωμα να εισπράττει από καταστήματα που παίζουν μουσική πνευματικά δικαιώματα σε ποσά που η ίδια ορίζει.
Ο νόμος τοποθετεί το ίδιο το κράτος ως διαμεσολαβητή υπέρ της ΑΕΠΙ. Ο καταστηματάρχης, αν...
διαφωνήσει στο ποσό που απαιτεί η ΑΕΠΙ, έχει απέναντί του την Ελληνική Αστυνομία και το αυτόφωρο.

Καφενεία, κουρεία, σουβλατζίδικα όπου υπάρχει ραδιοφωνάκι καλούνται να πληρώσουν ΑΕΠΙ. Αν δεν το κάνουν, αν αμφισβητήσουν το δικαίωμα αυτό της εταιρείας, ο Δήμος δεν τους δίνει άδεια. Το ελληνικό κράτος δουλεύει για μια Ανώνυμη Εταιρεία.

Η ΑΕΠΙ όμως επεκτείνεται και στο διαδίκτυο εκμεταλλευόμενη τις ασάφειες του νόμου. Sites καλούνται να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα μόνο και μόνο επειδή με συνδέσμους, , παραπέμπουν σε άλλα sites που ήδη πληρώνουν δικαιώματα. Καλούν δηλαδή τον ταχυδρόμο να πληρώσει το γραμματόσημο στο φάκελο.
ΑΕΠΙ, λοιπόν, μέρος δεύτερο. Μια ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες.