η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα

Α-σπασμός όχι στον κήπο της Γεσθημανής 
αλλά στα ηγετικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ….
περασμένα ξεχασμένα

Δημιουργία πολιτικού φορέα προανήγγειλε και ο Ανδρέας Λοβέρδος… Ο ταλαντούχος νέος λέκτορας του συνταγματικού δικαίου που γνώρισα πριν από 20 χρόνια είχα τη χαρά να έχω δάσκαλο στη δημοσιογραφία και θαύμασα τον τρόπο σκέψης του και τη διάνοιά του έγινε βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών επιβεβαιώνοντας τον ποιητή που είχε πει «που είσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος»


 στο δρόμο που χάραξε ο Τρίτσης, ο Αρσένης, ο Τσοβόλας και τόσοι άλλοι…
«Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα»
Τώρα πια κάθε πρώην υπουργός,  όποιος διετέλεσε σε μια θέση ευθύνης (ή ακόμα και αν δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του) θεωρεί εαυτόν ικανό να ηγηθεί μιας προσπάθειας αναγέννησης του πολιτικού συστήματος αφήνοντας το παλιό φθαρμένο κομματικό του φορέα -που με την ευθύνη και του ιδίου έφθασε όπου έφθασε- και σηκώνοντας το λάβαρο της αλλαγής ηγείται μιας νέας προσπάθειας…. 
Πριν ξεκινήσει δεν παραλείπει να ορίσει το ίδιο αρχηγό αυτής της προσπάθειας, διότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, έχουμε έλλειψη από στρατηγούς και όχι από στρατιώτες….
 Έτσι εσχάτως παρατηρείται  εντονότερο το φαινόμενο να περιτριγυριζόμαστε από προέδρους, αρχηγούς, στρατηγούς και ηγέτες οι οποίοι μεν βρίθουν ικανοτήτων αλλά στερούνται ανθρώπων να διοικήσουν….
Είμαστε όχι έθνος ανάδελφον που  είχε πεί κάποτε κάποιος πρόεδρος δημοκρατίας (Χ. Σαρτζετάκης)….Είμαστε έθνος ηγετών…. 
Για να είμαστε ακριβείς μόνο ηγετών αφού διαθέτουμε εννέα εκατομμύρια εννιακόσιες τρεις χιλιάδες διακόσιες εξήντα οκτώ  (9.903.268) αρχηγούς βάσει της απογραφής του 2012….
 Και να σκεφτεί κανείς ότι αρκούν καμιά τρακοσαριά από αυτούς όταν βρεθεί ένας πραγματικός ηγέτης για να σταματήσουν τις ορδές χιλιάδων επιτιθέμενων…

Τώρα για τη νέα μόδα των καθημερινώς δημιουργούμενων πολιτικών φορέων έχουμε μόνο να επισημάνουμε στην πλούσια αυτή γλώσσα που διαθέτουμε….
πληροφορήθηκαν ότι συνουσιαζόμαστε και ενέσκηψαν και οι αθίγγανοι…. 
Για να το πούμε πιο λαϊκά έμαθαν ότι γαμιόμ@στε και πλάκωσαν και οι γύφτοι!!!!

Ν.Α.