η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Σίγησε το Λάλατο;;;;


Ένα ευβοϊκό Μπλοκ με ανεξαρτησία στη γραφή, σεβασμό στον αναγνώστη, πλουραλισμό έκφρασης και περίσσευμα σοβαρότητας σε αυτό που έκανε (ενημέρωση με άποψη) σταμάτησε να «ανεβάζει» αναρτήσεις από τις 28 Σεπτεμβρίου… Ελπίζοντας ότι θα ήταν προσωρινό δεν τοποθετηθήκαμε νωρίτερα μήπως και κάτι άλλαζε στην πορεία….

Δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον υπεύθυνο σύνταξης του μπλοκ (ίσως να τον ξέρουμε και να μη μας έχει αποκαλύψει την ταυτότητά του) όμως παρακολουθούσαμε τη δουλειά του και τον τρόπο προσέγγισης των γεγονότων ο οποίος ήταν άκρως επαγγελματικός….

Παρά το γεγονός ότι τηρούσε την ανωνυμία του, σεβόταν πάντοτε τον αναγνώστη αλλά και τα πρόσωπα που σχολίαζε…. Με καλή κριτική πένα και πολιτική άποψη είναι ένα μπλοκ που θα λείψει από τον ευβοϊκό πολιτικό διάλογο και την ειδησεογραφία…

Δεν ξέρουμε τί έπαιξε ρόλο σε αυτή του την απόφαση αλλά ευχόμαστε να ενεργοποιήσει ξανά το μπλοκ του γιατί η εύστοχη και αφυπνιστική λαλιά του θα λείψει από τον τόπο….

Νίκος Αγγελής

Υ.Γ. Αν για το κλείσιμο του μπλοκ ευθύνεται κάποιος εξωγενής παράγοντας που έχει πει κάτι δυσφημιστικό (και δεν πρόκειται για κάποιο σοβαρό προσωπικό πρόβλημα) αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε μια παλιά κοινοβουλευτική ιστορία…

Σε μία κοινοβουλευτική συζήτηση, από τις εντονότατες του παρελθόντος ο Γεώργιος Παπανδρέου ακούγοντας μίαν ύβρη προς το πρόσωπό του, ρώτησε από το βήμα της βουλής….
 «Ποίος το λέει αυτό;» 

Όταν  ο υβριστής του  απάντησε «εγώ»

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε:«Τότε δεν έχει καμία σημασία!»

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει κάτι πολύ σημαντικό για την πολιτική αλλά και τη ζωή εν γένει …. 
¨όταν αυτός που σε κατηγορεί ή σε καθυβρίζει είναι γνωστός σε όλους για τη συμπεριφορά του, έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και με τις πράξεις του έχει απαξιώσει τον ίδιο του τον εαυτό τότε ότι και να λέει εις βάρους κάποιου άλλου δεν μπορεί να λάβει καμία αξία ….
Αντιθέτως έχουν μεγάλη αξία τα όσα έλεγε το Λάλατο …