η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Αγωγή της Έλενας Βάκα κατά της Ματίνας Ρέτσα. Ζητάει 25 χιλιάδες ευρώ!



Αγωγή κατά της δημοσιογράφου Ματίνας Ρέτσα κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας κυρία Έλενα Βάκα κατηγορώντας τη δημοσιογράφο ότι την παρουσίασε ως υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη γεγονός που όπως υποστηρίζει η κυρία Βάκα έγινε για να αποκλειστεί η ίδια από το ψηφοδέλτιο…

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης γιατί δεν είμαστε ούτε νομικοί ούτε δικαστές αλλά θα τοποθετηθούμε πολιτικά στο ζήτημα…

Κυρία Βάκα είσαστε λάθος στο συγκεκριμένο θέμα…. 
Η κριτική ακόμα και η σκληρή από ένα δημοσιογραφικό μέσο σε ένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες.. 
Το να ζητάτε 25 χιλιάδες ευρώ από μια δημοσιογράφο δεν είναι θέμα ούτε τιμωρίας ούτε αποκατάστασης της προσωπικότητάς σας…. 
Έχετε φίλους που ασχολούνται με μπλοκ και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ένα τέτοιο ποσό οδηγεί σε οικονομική και προσωπική εξόντωση…. 
Τι ήταν αυτό που σας έθιξε τόσο ανεπανόρθωτα;;;;; 
Η κυρία Ρέτσα ως υποψήφια βουλευτής, ως γυναίκα και ως δημοσιογράφος έχει δεχθεί πολύ χειρότερες κριτικές-έως επιθέσεις πολλές φορές υπερβολικές ή άδικες…. 
Μεταξύ αυτών και από τον γράφοντα…
 Ποτέ δε έχει αντιδράσει με αγωγές και μηνύσεις ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για δημοσιογράφους…. 
Δεν ξέρουμε αν θέλετε να πάτε για βουλευτής ή για δήμαρχος ή για όποια πολιτική καρέκλα βρεθεί διαθέσιμη αλλά εφόσον ασχολείστε με τα κοινά -όπως λέτε από τα εφηβικά σας χρόνια-θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα πολιτικό πρόσωπο πρέπει να έχει γερό στομάχι, να δέχεται την όποια κριτική και να φτάνει στα δικαστήρια μόνο όταν θίγονται προσωπικά ή οικογενειακά ζητήματα…
 ¨Όπως έλεγε και ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Γιάννης Σπανός… Άμα δε σου αρέσουν οι σφυριες μην περνάς από τα γύφτικα» Κοινώς αν δεν αντέχετε την πολιτική μην ασχολείστε με αυτήν….