η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Φιλοξενία ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου Πο της Γαλλίας στην Κύμη για την ανάπτυξη αναρριχητικού τουρισμού



Όπως αποφάσισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου φιλοξενούνται στην Κύμη καθηγητές πανεπιστημίου του Πο της Γαλλίας Olivier Bessy και Olivier Aubel και ομάδα φοιτητών προκειμένου να εκπονήσουν μελέτη για τις δυνατότητες της περιοχής να αναπτύξει τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στόχος είναι η δημιουργία πεδίων αναρρίχησης, περιπατητικών μονοπατιών και διαδρομών MountainBike (ποδήλατα βουνού)…



Εχθές το απόγευμα(19-10-2018) πραγματοποιήθηκε στην Κύμη συνάντηση της ερευνητικής ομάδας με το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπαράκο,τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Κύμης Δημήτρη Πόγκα, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Μανικίων Κώστα Χουχούμη,με την εκπρόσωπο του επιμελητηρίου Εύβοιας Βιβή Μπουραντά, τον εμπορικό σύλλογο της Κύμης, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και παιδιών της περιοχής τα οποία ασχολούνται με τα μονοπάτια .



Είναι η τρίτη επίσκεψη και φιλοξενία του δήμου σε επιστήμονες του εξωτερικού καθώς έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πο στη Γαλλία και το Επιμελητήριο Εύβοιας για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Κύμη



Το σχέδιο του δήμου έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες πολλές πιθανότητες επιτυχίας έτσι ώστε να φέρει στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή συγκεκριμένους τουρίστες με πολλαπλά οφέλη..



Ως γνωστόν ο εναλλακτικός τουρισμός και αθλητισμός της αναρρίχησης μπορεί να προσφέρει:





-Ήπια – οικολογική, οικονομική ανάπτυξη των περιοχών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αφού η πλειονότητα των αναρριχητών, είναι υπέρμαχος αυτής της αντίληψης.

-Άνοιγμα περισσοτέρων διαδρομών και πεδίων προς όφελος των ντόπιων αναρριχητών.

-Ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και όσων ασχολούνται με αυτό μέσα από την επαφή με ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη με διαφορετική κουλτούρα.

Σε αυτήν την προσπάθεια να μπει η Κύμη στον παγκόσμιο αναρριχητικό χάρτη ο δήμος Κύμης Αλιβερίου χρειάζεται τη συμπαράσταση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, των ντόπιων αναρριχητών,των ορειβατικών συλλόγων , των επαγγελματιών και εμπόρων οι οποίοι έδειξαν ότι και ανταποκρίνονται και έχουν διάθεση να αναλάβουν ρόλο για την ανάδειξη της περιοχής τους..