η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

"Σε 5 χρόνια τα ΑΤΕΙ στα Ψαχνά θα είναι έρημα κτήρια για κατεδάφιση"….


Θέση για το ζήτημα της κατάργησης του ΤΕΙ Ψαχνών και την αναθεωρημένη πρόταση του καποδιστριακού πανεπιστημίων Αθηνών για δημιουργία νεων σχολών στα Ψαχνά πήρε με ανακοίνωσή του ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Δεμερτζής κάνοντας  κριτική τόσο στο δήμαρχο Ψαχνών όσο και στον αντιπεριφεριάρχη Εύβοιας στους οποίους καταλογίζει άρνηση να δούν την πραγματικότητα...



το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Βασίλη Δεμερτζή για το ΑΤΕΙ Ψαχνών αναφέρει:
"Η αναθεωρημένη πρόταση ενσωμάτωσης του ΑΤΕΙ στα Ψαχνά στο ΕΚΠΑ με ίδρυση νέων τμημάτων, καταργώντας τα τεχνολογικά τμήματα Πτυχιούχων Μηχανικών: Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αυτοματισμού αλλά και των Λογιστών είναι στην κυριολεξία η «κατεδάφιση» του ΑΤΕΙ που λειτουργούσε μέχρι σήμερα στα Ψαχνά.

Οι σχολές που καταργούνται είχαν παραδοσιακά υψηλή ζήτηση γιατί είχαν σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό, σημαντικές προοπτικές, δυνατότητες εξέλιξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και μεταπτυχιακές κατευθύνσεις.

Για 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ, αναζητούσαμε την τυπική και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών σε εφαρμοσμένα τεχνολογικά πανεπιστήμια. Αντί αυτού αποφάσισε η «καλόβολη σε όλα και υπάκουη» κυβέρνηση Τσίπρα, να κάνει τελικά την χάρη στις εντολές που έλαβε από τις συντεχνίες που την κατευθύνουν.

Με την μεθοδολογία της απαξίωσης, ρίχνοντας το επίπεδο των σχολών και των σπουδών οδήγησαν ουσιαστικά στην κατάργησή τους.

Η καραμέλα του ΕΚΠΑ θα βγει «ξινή» σε όλους όσους σήμερα πανηγυρίζουν για αυτές τις τραγικές εξελίξεις. Ιδρύονται σχολές και τμήματα χωρίς ουσία και αντίκρισμα το περιεχόμενο των οποίων ουσιαστικά διδάσκεται στα Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια σαν μάθημα για ένα ή δύο εξάμηνα. Οι σχολές αυτές μόνο σαν μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα μπορούσαν να υπάρξουν και σε καμία περίπτωση σαν αυτόνομα τμήματα. Για το αεροδιαστημικό τμήμα δεν θα το σχολιάσω, αφού οποιοσδήποτε σχολιασμός δεν θα ήταν ευπρεπής.

Απορώ με το Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπείων, την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ???

Στην αφέλειά τους πιστεύουν παραμύθια για αυξημένο αριθμό εισακτέων αρνούμενοι να δουν την σκληρή πραγματικότητα για το αδιέξοδο που οδηγούνται φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών που καταργούνται.

Τι έχουν να πουν στους 6.000 φοιτητές που καταργείται η σχολή τους; Ποιος ο λόγος να την ολοκληρώσουν;

Στα παιδιά που φέτος θα δώσουν Εισαγωγικές Εξετάσεις γιατί να επιλέξουν μια σχολή που έχει ουσιαστικά καταργηθεί;

Σε 5 χρόνια τα ΑΤΕΙ στα Ψαχνά θα είναι έρημα κτήρια για κατεδάφιση…."