η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποιοί ευθύνονται για το κλείσιμο της Evia Bank;;;;


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε πως στις συνεταιριστικές τράπεζες επικρατούσε ένα κλίμα κομματικής αντιπαράθεσης και ένα πελατειακό σύστημα παροχής δανείων.
 Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Τους λέγαμε να βάλουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη και δεν μας άκουσαν ποτέ. Τους είχαμε ενημερώσει επανειλημμένως αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα.» 
Αυτά είπε ο κ Προβόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής….
Εμείς έχουμε να τονίσουμε  τα εξής…..

Καταρχάς οι ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδας είναι μεγάλες γιατί γνώριζε τι συνέβαινε στη συνεταιριστική τράπεζα Εύβοιας και ήταν ενημερωμένη και προφορικώς και γραπτώς άρα εγείρονται ερωτήματα και  δικών  της λαθών και παραλείψεων….

Όσον αφορά το Διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας όμως υπάρχουν και εκεί ευθύνες όπως και απορίες για τους λόγους που δεν τηρήθηκε το καταστατικό και δεν ακολουθήθηκε η λογική….
Προβλεπόταν ξεκάθαρα και από το ίδιο το Καταστατικό της συνεταιριστικής τράπεζας Εύβοιας αυτό που είπε ο κ Προβόπουλος ότι δηλαδή στο διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να μετέχουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη…

Η απορία μας είναι γιατί ο Δημήτρης ο Λιονάκης με σημαντικότατη γνώση λόγω επαγγελματικής εμπειρίας δεν εξελέγη πρόεδρος της τράπεζας Εύβοιας για να αναλάβει τους δύσκολους χειρισμούς ως έμπειρος καπετάνιος όταν το καράβι πήγαινε στα βράχια;;;

Γιατί οι εκλεγμένοι στο νέο διοικητικό συμβούλιο επέλεξαν τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου;;;;…. 
Το άγχος αυτών και του ιδίου ήταν να μη χάσει τον τίτλο και την καρέκλα ο εκδότης του Πανευβοϊκού βήματος;;;; 

Περισσότερη  εμπειρία είχε ο νεαρός Γαρέφαλος που τον εξέλεξαν ταμία;;;;

Εάν δεν ήταν στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ο Δημήτρης Λιονάκης και θα είχαν χαθεί περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας και θα είχε κλείσει πολύ νωρίτερα….


Θα δώσει κάποιος κάποτε δημόσια υπεύθυνες απαντήσεις για όσα ακούστηκαν στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση;;;;;;;