η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δει δη χρημάτων ω άνδρες….(και άνευ τούτων ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων)


Από δύο χωριά χωριάτες έχουν γίνει στην πλειοψηφία του Επιμελητηρίου Εύβοιας όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές και το μόνο που ενώνει πλέον τους συμβούλους είναι η εξουσία…. 
Ο Φρουδαράκης με το Λαλανίτη είναι φιλαράκια του Κεδίκογλου, ο οποίος «πούλησε» τον επιμελητηριακό σύμβουλο Κώστα Μάλιαρη έναν πετυχημένο πρόεδρο της ΝΟΔΕ για να εκλεγεί ο κολλητός του ο Βαρδακώστας…. 
Ο Κούκουζας έχει αυτομολήσει στο στρατόπεδο του Κώστα Μαρκόπουλου και τίποτα δεν τον ενώνει με τους κεδικογλικούς…. Οι σχέσεις του επίσης με το μπλοκ Σταθόπουλου , Αγιοστρατίτη (Θαλάσση) δεν είναι οι καλύτερες δυνατές ενώ από την ομάδα φαίνεται να αποστασιοποιείται και η Σοφία Βότση την οποία δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε στις εκλογές της Τράπεζας…. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εξέλιξη ότι τα μομπίλιτυ θα περνάνε πλέον από αυστηρό έλεγχο και δεν θα προπληρώνονται όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά θα ακολουθούν τη διαδικασία του δημοσίου έργου δηλαδή θα προσκομίζονται τα τιμολόγια δαπανών και μετά θα γίνονται οι πληρωμές… ¨όπερ σημαίνει ότι δεν θα επικρατεί το μπάτε χίλιοι αλέστε και δεν θα πηγαίνουν στο εξωτερικό οι κουμπάροι, οι φίλοι, οι κολλητοί και κάθε είδους άσχετος με το εκπαιδευτικό ταξίδι…….



Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι από τούδε και στο εξής οι εισφορές των μελών δεν θα είναι υποχρεωτικές , αντιλαμβάνεται εύκολα ότι στενεύουν τα περιθώρια για δράσεις του τύπου το «πιάτο της Εύβοιας» και επιχορηγήσεις σε όποιο σύλλογο ζητάει χρήματα, δηλαδή περιορίζεται αισθητά η ρουσφετολογική πρακτική των διοικούντων

Α… ξεχάσαμε και το θέμα  της απώλειας ενός μεγάλου χρηματικού ποσού του Επιμελητηρίου από το κλείσιμο της συνεταιριστικής τράπεζας που δυσχεραίνει έτι περαιτέρω την οικονομική ευρωστία του φορέα!!!!

Υ.Γ. Σε λίγο δεν θα φτάνουν τα χρήματα ούτε για τις πληρωμές του προσωπικού!!!