η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσης Ζεμπίλης: Άοπλος στη μάχη των εκλογών


Όσοι ασχολούνται με τα κοινά στη Χαλκίδα και διαθέτουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα (δεν λέμε για όσους πηγαίνουν σε εκδηλώσεις και βγάζουν φωτογραφίες) θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι είναι πλέον αδήριτος ανάγκη για τη Χαλκίδα να βγει το Λιμάνι εκτός πόλης…. 
Τι στάση όμως κράτησε ο Δήμαρχος της  πόλης για ένα τόσο σημαντικό και κομβικό για την ανάπτυξη ζήτημα;;;;
Όταν συζητήθηκε το  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) της Αυλίδας ο δήμος είχε συμφωνήσει όπως και όλοι οι φορείς να μετακινηθεί από  την περιοχή της  σχολής πεζικού (Αγία Παρασκευή) και εγκατασταθεί ανάμεσα Στα Ναυπηγεία και το Τσιμεντάδικο.
Όλοι οι φορείς  καθησύχασαν , αφού η θέση τους ήταν σύμφωνη (εκτός από την Αυλίδα)
Ο Δήμαρχος Χαλκίδας όμως με τη στάση και τη συμπεριφορά του, υπονόμευσε και την απόφαση του ίδιου του δήμου και τις αποφάσεις των υπολοίπων φορέων…..

Άφησε εν λευκώ τον αντιδήμαρχο της Αυλίδας (στον νέο Καλλικρατικό δήμο Χαλκιδέων) να προβεί σε διάφορες κινήσεις-κυρίως προς το ΣΧΟΠ (Λαμίας)-και τελικώς δεν αναφέρθηκε ρητώς ο χώρος μετεγκατάστασης του λιμανιού της Χαλκίδας στη θέση που είχε αποφασιστεί (μεταξύ Ναυπηγείων-Τσιμέντων)

Άποψή μας είναι πως εν τέλει δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν μελετηθεί νέο λιμάνι, ώστε να εγκατασταθεί στη θέση που αναφέραμε, αλλά η στάση του πρωτεύθυνου πολίτη της Χαλκίδας ήταν ενδεικτική για το πώς αντιμετωπίζει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του Δήμου…

Την ίδια περίπου στάση είχε και για την παράκαμψη Χαλκίδας, γιατί μια μικρή ομάδα πολιτών με επικεφαλής τον Αποστόλου είχαν αντιρρήσεις και έκαναν προτάσεις, ώστε να μην κατασκευαστεί ποτέ αυτό το μεγάλο οδικό έργο που θα αποσυμφορήσει τη Χαλκίδα…

Τον τελευταίο (1,5) περίπου χρόνο , έχει λάβει ξεκάθαρη θέση αλλά αν κρίνουμε από την προϊστορία του δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει πάλι γνώμη!!!!

Μέσα σε αυτό το κλίμα όπου τίποτε δεν κινείται στη Χαλκίδα βασικά θέματα όπως η αγορά της πόλης παρέμειναν σε πλήρη ακινησία –σαν τη δημοτική αρχή- ή αντιμετωπίστηκαν επιπόλαια σαν τη μεταφορά του Λιμανιού και την Παράκαμψη, υπάρχουν συνεργάτες του κυρίου Ζεμπίλη που «διαρρέουν» ‘ότι κατεβαίνει στην προεκλογική περίοδο χωρίς αντίπαλο(!!!!) και όλοι πιστεύουν ότι θα εκλεγεί για τρίτη φορά!!!

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Θανάσης Ζεμπίλης έχει χάσει ήδη τις εκλογές απέναντι στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα της πόλης…

 Έχασε από την έλλειψη οργάνωσης, σχεδιασμού, πρωτοβουλιών και εξεύρεσης λύσεων που διέκριναν τη δεύτερη θητεία του…. Δεν αρκεί να είσαι καλός με όλους και να μην δημιουργείς κόντρες και μέτωπα… 

Χρειάζεται τομές, ρήξεις και αποφάσεις κόντρα στο πολιτικό κόστος και την διατάραξη των ήρεμων νερών που εξελίσσονται σε λιμνάζοντα… 

Εξόσων   θυμόμαστε στη θητεία του ο δήμαρχος μόνο μια απόφαση πολιτικού θάρρους πήρε (την πεζοδρόμηση της Αβάντων) και αυτή ήταν λάθος!!!!

Ελπίζουμε αυτός από τον οποίο θα χάσει στις επερχόμενες εκλογές να είναι πιο αποτελεσματικός και περισσότερο δραστήριος στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των Χαλκιδέων….

 Διαφορετικά η Χαλκίδα θα μείνει για ακόμα τέσσερα χρόνια στην Αδράνεια!!!!

Ultima ratio regum: Αυτή την επιγραφή είχε χαράξει πάνω στα κανόνια του ο Λουδοβίκος ο ΙΔ, που σήμαινε "αυτό είναι το τελευταίο επιχείρημα των Βασιλέων"….

Το τελευταίο επιχείρημα των δημάρχων στην προεκλογική μάχη όπου θα κάνουν τον απολογισμό στους πολίτες είναι το Έργο τους….
Σε αυτή τη μάχη ο Θανάσης Ζεμπίλης θα είναι άοπλος!

Νίκος Αγγελής