η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακατεύει την τράπουλα ενδεχόμενη επιστροφή Μαρκόπουλου στη Ν.Δ. (λαϊκιστί: θα γίνει η σφαγή της Τρίπολης)

Ενδεχόμενη επιστροφή Μαρκόπουλου στη Νέα Δημοκρατία περιπλέκει πολύ τα πράγματα ως προς την εκπροσώπηση του νομού στο επόμενο κοινοβούλιο…. 
Ο Ανεξάρτητος βουλευτής είχε καταφέρει να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αν και βρισκόταν έξω από τη σκέπη της Νέας Δημοκρατίας….
Οι έδρες πλέον των βουλευτών είναι συγκεκριμένες βάσει του νέου πολιτικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί στο νομό (και στη χώρα )και η πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα να αποφέρει μία –το πολύ- έδρα για κάθε κομματικό σχηματισμό στην Εύβοια….



Δοθέντος τούτου και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι στις επόμενες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θα εισπράξει 
α) την κυβερνητική φθορά
β) την αδυναμία του να φέρει εκμεταλλευόμενος τη θέση του μεγάλα έργα στο νομό
γ)την αντικειμενική του δυσκολία να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ψηφοφόρων του για μείωση της ανεργίας και
δ) τις προσωπικές και μεγάλες πιέσεις των φίλων του για εξεύρεση θέσης εργασίας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα τον στήριξαν….

Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι στο στρατόπεδο του κυβερνητικού εκπροσώπου τρέμουν το ενδεχόμενο επιστροφής Μαρκόπουλου στο μαντρί και θα κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν….
Το επιβάλουν εξάλλου λόγοι πολιτικής επιβίωσης αλλά και λόγοι απέραντου και άσβεστου πολιτικού μίσους που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν…
Το δυσάρεστο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η πολιτική επιβίωση ενός κόμματος υπερέχει της πολιτικής επιβίωσης ενός στελέχους και άρα το κάλεσμα επιστροφής προς όλους τους περιπλανώμενους Νεοδημοκράτες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο!!!

Όπερ σημαίνει οδεύουμε προς μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα (κάτι μεταξύ της σφαγής της Τρίπολης και της νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου) !!!!!